Vad är Network Analysis?

Network analys är den analyzation av nätverk genom grafteori. Nätverket kan faktiskt vara en traditionell datornätverk, hemmanätverk, trådlöst nätverk, transportnät, eller biologiska nätverk, bland annat. Det fungerar ofta som ett nätverk verktyg för att bryta ner projekt i komponenter eller enskilda aktiviteter, och registrering av resultaten på ett flödesschema eller ett nätverk diagram. Dessa resultat i allmänhet avslöja information som används för att bestämma tid, begränsade resurser och kostnadsberäkningar i samband med projektet.

Nätverk analys kan erbjuda en inblick i vad som sker vid varje kritisk punkt i nätverket. Detaljer angående protokoll, trafikflöden, och enskilda datapaket kan hjälpa en organisation att hålla sitt nätverk som verkar på en optimal nivå. Utrustade med den informationen kan IT-team upptäcka avlägsna ansökan och degradations nätverk innan de blir problem. Detta bidrar till att hantera bandbredd mer effektivt, förbättra tillgängligheten och minimera den tid som krävs för att lösa problem genom att snabbt upptäcka och exakt isolering.

Utmaningen många IT-organisationer står inför är att få tillgång till väsentlig information som krävs för att utföra nätverksanalys, och bemöta detta till feedback extraheras. I de flesta fall är det bristen på IT närvaro på avlägsna platser som hindrar genomförandet av en grundlig analys. På grund av den ökande komplexitet det innebär att nätverksanalys, kan organisationer finner att, för att vara effektiva, de kräver en lösning som erbjuder tre viktiga egenskaper: tillgänglighet, kornighet och synlighet.

Tillgänglighet är en kvalitet som kan tillhandahållas av robust nätverk analys maskinvara och programvara, som kan sändas ut i hela organisationen, men är vanligen upprätthålls från en avlägsen plats. För de flesta företag, kostnader, tid och påverkan i samband med att skicka personal att hantera tekniska frågor är både avskräckande och oacceptabelt.

kornighet hänvisar till projektets vision till verksamheter och evenemang i alla lager i nätverket. Detta innebär att lösningen måste innefatta mycket mer än trafikanalys som standard Analytics. Det måste också omfatta avskiljning och avkodning kompetens som behövs för nätverkspaketet analys.

Eftersom det handlar om nätverk analysen är synlighet uppnås genom en lösning som automatiskt identifierar och upptäcker nätet uppdateringar. Detta bättre försäkrar att exakt Analytics kan upprätthållas utan att IT-personal som skall transporteras till avlägsna platser. Sikten kan förbättras genom möjligheten att se omfattande diagram, tabeller, rapporter och diagram nätverk. Sådana omfattande insikt kan ge en organisation möjlighet att snabbt identifiera och lösa, problem som finns överallt inom nätverket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.