Vad är Nätverksövervakning?

Nätverksövervakning är spionerar för en god sak. Egentligen är nätverksövervakning något du vill ha minst en av dina system att göra. Medan dina andra system utför sin vitala funktioner måste du avsätta minst en dator eller serie av datorer för att övervaka aktiviteten inom nätverket. Tänk på nätet övervakning polisarbete din nätverkstrafik.

Detta nätverk övervakning ska göras av ett system som är alltid på. Ditt nätverk övervakningssystem har ägnat kraftledningar eller, åtminstone, reservgeneratorer fäst vid den. Nätverket övervakningssystem är den mest kritiska delen av nätverket, eftersom det är den som låter larmet om något är fel.

Nätverksövervakning noterar långsamt eller inte alls system och meddelar nätverksadministratören av sådana händelser. Sådana anmälningar kan ske i form av e-postmeddelanden, varningar personsökare eller vanliga gamla telefon. Oavsett vad slag de är, nätverksproblem meddelanden bör högsta prioritet.

Nätverksövervakning kan larma en nätverksadministratör problem som orsakas av överbelastade system, kraschade servrar, förlorade nätverksanslutningar, virus eller infektioner malware, och strömavbrott, bland annat. Detta sista instans är därför nätverket övervakningssystem måste ha reservkraft: Du kan inte mycket väl att meddelas om ett strömavbrott om systemet som är tänkt att göra den anmälande också förlorar sin makt.

Nätverk övervakning görs vanligtvis genom att skicka ett "ping" eller test, för varje dator eller system i nätverket. Om systemet inte svarar eller tar för lång tid att svara, nätverket övervakningssystemet gör sitt jobb genom att anmäla nätverksadministratören om problemet. Pingar är avsedda att besvaras omedelbart, något tips annars på ett större problem än bara avsaknaden av en ping.

Andra Programvara för nätverksövervakning gör en praxis att regelbundet ta virtuella ögonblicksbilder av nätverkets arbetsflöde. Eventuella oegentligheter i det här arbetsflödet loggas och, om de är tillräckligt allvarliga, rapporteras till nätverksadministratören. Några välkända programvarutillverkare göra nätverksövervakning program som fristående produkter, andra tillverkare visa Programvara för nätverksövervakning i större program eller sviter programvara.

Nätverk övervakning kan också vara så grundläggande som att spåra flödet av besökare till och från en webbplats, även spårning sådan statistik som tidpunkten för besöket, antal sidor på webbplatsen besöktes och in-och webbadresser avsluta. Denna typ av nätverksövervakning är inte nödvändigtvis det slag som rapporterar problem, om inte nätverksadministratören program till, utan webbsidan Programvara för nätverksövervakning spår och rapporter webbaktivitet för analys.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.