Vad är Nätverk Hubbar?

Nätverk hubbar är centrala komponenter i lokala nätverk (LAN). För att förstå den roll som nätverk nav, en grundläggande förståelse för LAN krävs. När en eller flera datorer i nätverk tillsammans, är ett LAN skapas. Ett LAN kan vara centrala i arbetet, men det kan också vara bra hemma. Syftet med att gå datorer på ett nätverk är att dela resurser som filer, en skrivare, en skanner eller Internet.

Det finns fyra komponenter i ett fast grundläggande hub nätverk:

Ethernet tråd : Detta är den fysiska kabeln som förbinder datorer tillsammans, så att de kan prata med varandra. Ethernet-kabel, även kallad partvinnad , eller 10-Base T , ansluts till ett nätverkskort som finns i varje dator på LAN.

nätverkskort (NIC) : En av dessa kort går in i en ledig kortplats inuti varje dator. På baksidan av kortet har en port för en änden av en Ethernet-kabel. Nyare datorer har normalt ett nätverkskort inbyggt.

Nätverk Hubbar : Det nätverk nav är en kopplingsdosa med flera hamnar i ryggen för att ta emot Ethernet-kablar som är anslutna till varje dator på LAN. Med Ethernet-kablar som går från varje nätverkskort till hubben är alla datorer anslutna till hubben.

Nätverk programvara : de flesta operativsystem idag kommer med nätverksprogramvara inbyggd, men mjukvaran är även tillgänglig från tredje part. Programvaran fungerar med hårdvaran för att skapa en nätverksmiljö på varje dator, så att användaren kan se delade filer och resursbestånd. Det möjliggör även för administration av nätet.

Med en grupp av datorer kopplas till navet och programvara installerad, kan datorerna prata med varandra. Nätverk hubbar sänder all trafik som kommer genom navet för alla maskiner eller noder kopplad till LAN. Varje dator /nod i det lokala nätverket kommer att ha sin egen adress som kallas en MAC (Medium Access Control)-adress. Varje nod kommer att ignorera all trafik inte ställas till dess MAC-adress.

Nätverk hubbar är enkla enheter som är bra för konsumtion i de flesta fall, men inte anses optimalt för arbetsplats miljöer. Nätverk hubbar kan bara fungera i halv duplex-en dator inte kan ta emot och skicka sändningar på samma gång. En annan nackdel är att nätverk nav broadcast-trafik utan åtskillnad för alla maskiner på LAN. Detta öppnar dörren för säkerhetsfrågorna, vilket gör det enkelt att använda så kallade "packet sniffers", till exempel att snoka på alla nätverkstrafik.

En ersättare till nätverk nav är att använda nätverksswitchar. Växlar fylla samma funktion som nav men arbeta vid högre hastigheter på grund av full duplex funktion. Detta tillåter datorer på LAN för att skicka sändningar som de är emot dem. Dessutom sänder switchar inte all trafik till alla maskiner, men skickar information till en specifik MAC-adress. Detta gör inte bara för en något mer säkert nätverk, men också minskar på bandbredd avfall.

Ännu ett alternativ för dem med kabelmodem eller DSL-tjänst är en bredbandsrouter med inbyggd switch kapacitet. Detta eliminerar behovet av en hubb eller en switch, som routern ansluter sig till LAN via Internet. Dessa routrar har även brandväggar och filtrering förmåga att öka säkerheten.

Nätverk hubbar har alla utom fasats ut med växlar blir mer prisvärda. En 5-portars omkopplare kan sälja för så lite som 30 USD eller mindre. Generellt sett fler hamnar som ska anslutas, den dyrare enheten kommer att bli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.