Vad är Mobile Computing?

Mobil datoranvändning omfattar en mängd bärbara tekniken som gör Internet på resan inte bara möjligt, utan en integrerad del av vardagen. Från bärbara datorer till personliga digitala assistenter (PDA) som Backberry ® och iPhone ®, till standard mobiltelefoner, har bärbara datorer blivit ett oumbärligt sätt att leva.

Mobila bärbara och bärbara datorer kan använda en av två typer av trådlösa tjänster när borta från hemmet eller kontoret. De vanligaste och billigaste är WiFi ®. WiFi radiovågor för att sända en Internet-signal från en trådlös router till den omedelbara omgivningen. Om det trådlösa nätverket inte är krypterat, kan vem som helst hoppa på. WiFi är vanligt i offentliga platser för att skapa "hotspots".

Nackdelen med WiFi är att du måste hitta en hotspot, sedan stanna kvar inom ramen för TV intervallet att använda den. Ett alternativ till WiFi är cellulära bredband. Denna typ av handdatorteknik använder ett mobilmodem eller AirCard ® för att ansluta till cell torn för tillgång till Internet. Den AirCard passar in i PC Card eller ExpressCard-kortplats på en bärbar dator eller laptop, leverera Internet är på språng, bokstavligen. Man behöver inte stå stilla för att använda cellulära bredband som signalen kommer att förbli stark överallt finns operatören.

Mobil bredband används också för att ge tillgång till Internet till mobiltelefoner och handdatorer. Access är vanligtvis vara en premiumtjänst som antingen ökar den månatliga kostnaden för planen i samband med enheten, eller ådrar sig extra avgifter när de används. I vissa fall är begränsad tillgång till Internet får gratis när du ansluter till transportören webbplats för att hantera ett konto, till exempel, eller att köpa produkter från transportör som egna ringsignaler eller tapeter.

En annan tjänst i samband med bärbara datorer är cloud computing, eller förmågan att använda webbplatsens tjänster från mobila datorer. Cloud computing ger tillgång till ett nät-liknande miljö med olika tillämpningar och praktiskt taget obegränsade resurser, så att representanter, till exempel kan använda webbsidan resurser i stället för att levereras med tungt vägande, dyra maskiner packad med företagets programvara och data. Bärbara datorer ger också tillgång till ett företags virtuella privata nätverk (VPN) av tunnling via Internet. Det är nästan omöjligt att uppskatta värdet av ökad produktivitet med ges av mobila datorer.

hålla kontakten via mobila datorer har blivit helt integrerade i strukturen i vardagen. Från e-post till Twitter ®, från Skype ® till umgänge platser, från cloud computing till VPN, kan vi inte längre göra utan mobila datorer längre än vi kunde göra utan elektricitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.