Vad är Melissa Virus?

Melissa viruset hänvisar till en dator makro virus som kan infektera datorer och gateways e-post, när användare kör Microsoft Word 97 eller 2000 eller Microsoft Outlook 97 eller 98. Usenet-grupper fick första viruset, skapad av David L. Smith, i slutet av 1990. I slutet av 1990-talet har vissa användare och kunder post stängas vid replikerade igensatt e-postmeddelanden som skickas och tas emot av infekterade datorer. Företag som Lucent, hade Microsoft och Intel alla att tillfälligt stänga sina e-postservrar eftersom viruset var att skapa enorma mängder dummy e-post och täpper till systemet.

Viruset har flera former och kan smitta en dator är som följer:

  1. Viruset kommer in. DOC formation, och försök att kopiera och skicka sig själv till andra datorer via e-postadresser på datorn.
  2. En variant av viruset gör det ovanstående och även försök att radera filer.
  3. Användaren får ett mejl med titeln "Mina bilder" som är tomt, men den innehåller en bifogad fil. När de öppnas, tar bort den data och skickar sig själv till den första 40 posterna i en persons e-postadress lista.

Även om Melissa-viruset kan vara ett problem, många människor med nyare former av Word eller Outlook har inga problem med mask typ virus. Det fungerar inte på Word 2003, 2004, 2007. Den kallas också ett makrovirus, eftersom den använder makro språk. Detta är programmeringsspråk som kan inbäddad i andra program som orsakar dem att köra direkt när det öppnas. De flesta antivirusprogram kommer att berätta om ett program innehåller makron innan du öppnar den, så du kan avgöra om du ska. Du kan också inaktivera öppna makron eller dokument som innehåller dem på de flesta datorer.

Det bästa skyddet mot träffas av Melissa-viruset är att använda uppdaterade anti-virus program. Detta kan inte nog betonas, eftersom det finns många andra virus som kan infektera en dator på olika sätt. Det är alltid klokt att inte öppna bifogade filer i e-post när du inte vet användaren. Om du är osäker och du tror att användaren kan vara någon du känner, överväga att ge denna person ett telefonsamtal eller e-posta dem och frågat om de skickade ett e-post.

Virus som Melissa Virus brukar fångas av andra hackers uppdaterad och, så det är möjligt att varianter av programmet kan reemerge från tid till annan. Även om många människor har anti-virus program, kan de inte köra det så ofta det behövs det eller uppdatering som är nödvändig när nya virus dyker upp. Den tid det tar att köra virus kontroll program eller få en uppdatering är väl värt det om du vill vara säker på att datorn fortsätter att fungera och är virusfria.

När det för programmeraren av Melissa Virus arbetade myndigheterna hårt för att fånga David Smith, och det tog tre organ, FBI, Monmouth Internet, och New Jersey State Police att upptäcka Smith, identifiera honom som den programmerare och gripa honom i slutet av 1999. Smith är känd för att inte bara skapa virus, men också för att skapa den dyraste viruset till företag (hittills), och för att vara bland de första åtalad för att skapa en ond fara för individer och företag lika. Han dömdes till böter $ 5. 000 amerikanska dollar (USD) och dömdes till 10 års fängelse, men han samarbetat med myndigheterna och fick sitt straff och böter minskar. Han gick senare att arbeta för FBI att spåra virus, hitta personer som skriver dem, och söka lösningar när virusinfektioner i en dator eller ett nätverk uppstår.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.