Vad är Laptop batterier?

laptop batterier är fjärrkontrollen strömkälla för alla typer av bärbara datorer. De är vad som gör bärbara datorer så mobil. Även bärbara datorer kan användas utan ett batteri, de är inte alls lika bekväm och förlorar en betydande mängd effektivitet. Laptop batterier har utvecklats under åren för att bli mer funktionella och hållbara än sina föregångare.

I de flesta fall modern laptop batterier är litiumjonbatterier. De har god effekt /vikt förhållande och är mer hållbara än många andra typer av laddningsbara batterier. Laptop batterier tillverkade av litium-jon också har någon minneseffekt, vilket innebär att de inte behöver laddas fullt för att få ett fulladdat nästa gång.

Under årens lopp har det funnits många olika typer av bärbara batterier. I början mobila datorer används AA-batterier som dess strömkälla. Detta gick snabbt omodernt när uppladdningsbara batterier kom ut på marknaden, såsom nickel kadmium och, senare, nickelmetallhydrid. Dessa var goda föregångare till dagens teknik och utgör en stor förbättring jämfört med blybatterier, men hade en del problem. De måste vara fulladdat varje gång och förlorade sin förmåga att ladda efter ett tag.

Så småningom även litium-jon batterier behöver bytas ut, precis som alla bärbara batterier, men de senaste avsevärt längre än tidigare teknik. Som laptop batterier ålder, förlorade de sin förmåga att hålla en avgift eftersom de motståndet i batteriet ökar. Många tillverkare kommer att rekommendera ersätta laptop batterier med ett speciellt tillverkade av, eller tillstånd av tillverkaren av datorn.

Hur länge laptop batterier varar beror på situationen. Bärbara datorer som får tung användning kommer att behöva nya batterier nästan varje år. Andra kan tycka att batterier räcker två år eller längre innan behöver en ersättare. Så småningom kommer ett batteri för bärbar dator blivit så minskat i dess förmåga att hålla laddningen det kommer inte att kunna driva datorn alls.

En av de nyaste funktionerna i bärbara batterier är den snabba avgiften funktionen. Många gånger, tar ut en bärbar dator kommer att ta timmar. Dessa nya batterier sägs kunna ladda upp till 80 procent av batteriets kapacitet i endast en minut. Naturligtvis har dessa snabbt ladda batterier kostar mer och får inte pågå så länge som traditionella batterier, men fördelarna kan uppväga eventuella minskade resurserna, särskilt för företagskunder som är beroende av datorns rörlighet på daglig basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.