Vad är Internet-telefoni?

Internettelefoni hänvisar till vetenskap eller teknik för att integrera telefoni i datanätverk. I huvudsak konverterar Internettelefoni analoga röst till digitala signaler, sänder dem, sedan omvandlar dem tillbaka igen. Voice over IP (VoIP) är en vanlig Internet-telefoni tjänst.

Med traditionella telefonitjänster, som ibland kallas POTS (Plain Old Telefonservice) , röstsignaler använda telefonlinjer-koppartrådar-och switchar krets att kommunicera. Internettelefoni eliminerar telco företaget tillsammans med datornätverk för att skicka röst-signaler. All information överförs via Internet i "datapaket". Till exempel, om du skickar din vän ett e-post, är den e sönder i en serie av datapaket att varje ta sin egen väg till destinationen e-postservern. Där paketen ihop sig till hela e-postmeddelandet.

Internet-telefoni också sänder med datapaket. Analoga röstsignaler digitaliseras, skickas i diskret paket till destinationen, omgrupperas återgått till analoga signaler. Genom att använda Internet-telefoni kan ett ställe fjärrsamtal utan telefonavgifter. Fångsten är att båda parter måste ha Internet-telefoni programvara. Om Internettelefoni används för att kalla ett land-line eller mobiltelefon, avgifter tillämpas, även om de är oftast minimala.

Ett online VoIP-tjänst erbjuder gratis Internet-telefoni programvara och använder ett förbetalt system för att hålla medel på kontot för att ringa från Internet-telefoni till en fast telefonlinje. Avgiften är endast 2 cent (USA) eller 1,7 eurocent per minut, per samtal. Den kurs ändras inte, oavsett om det ringer någon lokal eller i ett annat land. Återigen, om båda parter använda VoIP-program, finns det inga avgifter alls.

Internettelefoni har drastiskt förbättrats sedan den första inkarnationer. Inledande VoIP var mycket dålig kvalitet, men nu många användare rapporterar fasta telefon-kvalitet. Det finns många fördelar med att använda Internet-telefoni, inte bara för familjemedlemmar och vänner att hålla kontakten gratis, men för flera stater eller multinationella företags PBX där rutin långdistanssamtal mellan kontoren är betydande. En potentiell nackdel med att använda Internet-telefoni för företagskunder miljöer är att VoIP tenderar att ha mer nedtid än POTS. Dator eller ett nätverk problem kan störa Internet-telefoni, fast många VoIP program sparka samtal till POTS om det finns ett problem.

Internet-telefoni också kan ge telefonsvarare och andra tjänster telefon och installation, VoIP-program är lätt för vem som helst med en smula skicklighet. Industrin insiders förutspår att med tiden kommer Internettelefoni tekniker och tjänster ersätta en stor del av arbetsbördan för närvarande hanteras av vanliga gamla telefonitjänster .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.