Vad är Instant Messaging?

snabbmeddelanden eller chatt i Internet slang, består i att skicka realtid meddelanden till en annan Internet-användare. Chatt är jämförbar med pratande i din egen privata chattrum, enbart med de personer du väljer att bjuda in. Du kan skapa en lista att hålla reda på välkomna gäster och varna dig när en av dem skickar ett meddelande.

Chatt är lite mer privat än en typisk chattrum, och det är ett mycket snabbare och enklare sätt att kommunicera än via e-post. Eftersom snabbmeddelanden tillåter användare att kommunicera i realtid, kan användarna snabbt svara på frågor eller kommentarer. Chatt är ett bra sätt att hålla kontakten med familjemedlemmar och vänner samtidigt som du sparar pengar på dina långväga telefonräkningarna.

Som med alla online-verksamhet, bör försiktighet iakttas med meddelandetjänster. Det är inte en bra idé att lägga till personer i listan om du inte vet något om dem. Barn skall övervakas noggrant när snabbmeddelanden och bör aldrig lägga till någon i deras lista eller gå med på att läggas till någon annans lista utan godkännande från sina föräldrar. Rovdjur har varit kända för att använda chattjänsten samt chattrum att söka offer, så medan IM kan verka säkrare, det är inte utan risker.

Det är också möjligt att få virus, maskar och trojanska hästar genom meddelanden, så försiktighet bör iakttas när de tar emot några filer. Dessutom skriver du inte något som du inte vill dela med andra, eftersom IM: s kan fångas och texten kan sparas. Även om meddelandetjänster sessioner verkar privata, är de verkligen inte något säkrare än din genomsnittliga e-post. Chatt kan vara ett roligt och det är ett bra sätt att kommunicera, men som allt annat, bör det användas med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.