Vad är Fråga genom exempel?

Query med gott exempel (QBE) är ett frågespråk för relationsdatabaser liknande Structured Query Language (SQL). Den "med gott exempel" del av denna uppgiftsinsamling språk gör att den person eller ansökan vill hämta data från relationsdatabasen att komplettera den information som de vet om de uppgifter som de söker. Fråga genom exempel metod kan innefatta ett formulär som användaren skulle fylla för att generera en SQL-fråga som databasen förstår.

Antag till exempel att det fanns en databas full av medarbetare i en organisation och denna information gjordes öppen för anställda vid de behövs för att kommunicera med andra anställda. Databasen lagra information förstår kommandon såsom väljer fname från anställda där lname="svensson", inte hur många människor som inte förstår denna typ av syntax. Sökning med gott exempel kan hjälpa till med detta. Följande uttalande:

välj fname, lname, förlängning från anställda där lname='smed'

talar om för databasen att titta igenom tabellen Anställda av information och visa alla förnamn (fname), efternamn, (lname) och telefonnummer tillägg (extension) där den sista fältet innehåller värdet Smith. Använda en QBE stil fråga, användaren söker denna information skulle kunna ge den information som de vet, efternamn='smed', och se information om detta efternamn. Detta ger arbetstagaren rätt att ge ett exempel på vad de letar efter och se resultatet returneras.

Frågan skickas till databasen i exemplet ovan ser ut precis som SQL-satsen ovan, även om personen utför Lookup berättade databasen endast att den sista hette Smith och sedan vilka föremål han eller hon behövde veta, förnamn, efternamn, förlängning. Eftersom de flesta Fråga genom exempel användning är en form eller ansökan om inmatning, kan tabellen anställda vara svårt kodas in i systemet så att användarna inte behöver oroa sig.

Ett annat liknande exempel är mottagaren uppslagning används i Microsoft Outlook Web Access ®. När någon klickar på till sidhuvud, öppnas en annan form upp så att den personen för att slutföra de föremål som de känner till och klicka på Sök-knappen, alla poster som matchar det angivna exemplet kommer att returneras och arbetstagaren kan klicka på korrekt information för att använda den i ett e-postmeddelande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.