Vad är Dataöverföringshastighet?

dataöverföringshastighet (DTR) är den hastighet med vilken data kan överföras mellan enheter. Det är ibland som genomströmning . Den dataöverföringshastighet på en enhet är ofta uttrycks i kilobit eller megabits per sekund, förkortat kbps och Mbps respektive. Det kan även uttryckas i kilobyte eller megabyte, eller KB /sek och MB /sek . Bits betecknas med gemener, medan bytes använda versaler.

1. 024 bitar=1 kilobit (kb)

8 kb=1 kilobyte (KB)

128 KB=1 megabit (mb)

8 MB=1 megabyte (MB)

1. 024 KB=1 megabyte (MB)

128 MB=1 gigabit (gb)

8 GB=1 gigabyte (GB)

1. 024 MB=1 gigabyte (GB)

I en värld där program och filer blir allt -större, den högsta dataöverföringshastigheten är mest önskvärd. Men eftersom tekniken utvecklas snabbt för att föra dataöverföringshastighet på många komponenter, konsumenter ofta inför system som innehåller olika specifikationer.

Till exempel, RAID (Redundant Array oberoende diskar) består av flera hårddiskar kopplas samman för att slås samman till en stor lagringssystem. Den virtuella enheten att resultaten kan vara flera hundra gigabyte. När program inleds eller filer hämtas, blir dataöverföringshastighet på varje enhet viktigt att nå hela denna stora lagringspool. Hårddiskarna är betygsatt av hur fort de kan läsa och skriva data. En Ultra ATA-enhet har en effekt på 33,3 MB /sek, medan ett SATA 300 har en dataöverföringshastighet på 300 MB /sek. RAID tvingas anta dataöverföringshastighet på de långsammaste enheten för att inte förlora data som färdas tvärs över denna disk från snabbare hårddiskar. Av denna anledning är det bäst att alla enheter i RAID är av samma modell och tillverkare, så att de kommer att stödja samma dataöverföringshastighet.

Det är också viktigt att överväga dataöverföringshastigheter när de köper styrenheter. Om att köpa en SATA-kontroller, till exempel vara säker på att det stöder dataöverföringshastighet på SATA-enhet (er) som du planerar att använda. En SATA controller som stödjer SATA 150 specifikationen endast kommer att bromsa en SATA-300 kör till halv dess avsedda hastighet. En controller som stödjer den senaste versionen av SATA är bakåtkompatibel att köra långsammare SATA-diskar också. Av denna anledning är det alltid bäst att köpa komponenter som stödjer den senaste dataöverföringshastigheter möjligt.

Modem, kablar, controllers, optiska enheter, skrivare, skannrar och nästan alla datoriserade komponenter har en dataöverföringshastighet. Med hänsyn till detta är en av de mest värdefulla verktygen i att välja nya komponenter och uppgradera gamla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.