Vad är Data oberoende?

data oberoende är en form av databashantering som håller uppgifterna åtskilda från alla program som använder uppgifterna. Som en hörnsten för idén om ett DBMS eller databashanteringssystem, data oberoende säkerställer att data inte kan omdefinieras eller omstruktureras av någon av de program som använder uppgifterna. På så sätt förblir data tillgängliga, men är också stabilt och kan inte skadas av program som använder den.

databashantering i miljön av en centraliserad DBMS bygger på granskningen av uppgifterna oberoende. Medan data öppenhet finns kvar när det gäller möjligheten för olika program kan komma åt och använda uppgifterna för att slutföra uppgifter, inga program eller ett program kan läsa och sedan börja göra ändringar i själva uppgifterna. Samstämmigheten i uppgifter som gör hela processen att bevara och förvalta en enda databas eller flera databaser inom en och samma miljö mycket lättare.

Begreppet data oberoende skiljer sig från annan metod kallad data beroende. Med denna metod, de uppgifter som använts för att köra en ansökan ligger representerad i källkoden för programmet. Möjligheten för de uppgifter som ändras av programmet, och vice versa, innebär att uppgifter inte anses vara konstant och kan ändras antingen genom att inleda förändringen genom ändringar av källkoden eller genom att använda programmet på andra sätt att anpassa grunduppgifter.

En av de funktioner data oberoende är att begränsa tillgången till lagring struktur data av användaren ansökningar. Genom att effektivt dölja detaljerna i strukturen från de krav, att risken för någon ansökan ändra arten av de uppgifter blir omöjligt. Därmed behåller de väsentliga uppgifter om sin integritet och förblir konsekvent oavsett hur många databaser eller applikationer databasåtkomst de grundläggande uppgifterna.

Data oberoende är normalt tänkt i termer av två nivåer eller typer. Logiska data oberoende gör det möjligt att ändra strukturen på de uppgifter oberoende av om ändring av det program eller program som använder uppgifterna. Det finns ingen anledning att skriva om nuvarande program som en del av processen att lägga till eller ta bort data från då systemet.

Den andra typen av eller nivån på data oberoende kallas fysikaliska data oberoende. Denna metod har att göra med att ändra organisationen eller lagring förfaranden i samband med data, snarare än att ändra själva uppgifterna. Genomföra denna förändring i filen organisation eller indexering strategi som används för uppgifter som inte kräver några ändringar av den yttre strukturen av ansökningarna, vilket innebär att användarna av de applikationer som sannolikt inte kommer att märka någon skillnad alls i funktion av deras program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.