Vad är COBOL Språk?

gemensamma affärsinriktade språk, mer känd som COBOL Language, är en av de äldsta programmeringsspråk som finns. COBOL språk finns främst inom områden som näringsliv och ekonomi för staten, samt många företag. COBOL Språk dök i slutet av 1959, efter en kort räckvidd kommitté bildades under ett möte i Pentagon, ombads att rekommendera en ny strategi för ett gemensamt affärsspråk.

skriftlig beskrivning av COBOL, som väl som de specifikationer för det, har påverkats av ett annat språk, som kallas FLOW-MATIC. Andra språk var också ledande i utvecklingen av COBOL. Ett, uppfunnen av Bob BEMER var IBM COMTRAN språket. En annan var att språket från Honeywell. Det är Grace Hopper, dock, som ofta kallas "modern i COBOL språk. "

FLOW-MATIC, en databehandling språk, uppfanns av Grace Hopper, amerikansk datavetare och USA sjöofficer. Arkiv separation (Input /Output), kvalificering av data-namn och figurativa konstant NOLL, är bara några av de element som har integrerats i utformningen av COBOL. Naturligtvis har COBOL genomgått flera förbättringar och även fortsätter att utvecklas, men det har varit ett standardformulär för de utvecklade språket för att förhindra inkompatibilitet mellan olika versioner. Den versionen är känd ANS COBOL, namngiven efter American National Standards Institute (ANSI).

ANSI producerade flera revideringar av COBOL-standarden, inklusive rättelser Ändring-1991. Utvecklingen och ägandet småningom övertogs av Internationella standardiseringsorganisationen (ISO), som gett ut flera upplagor och tekniska rapporter. ISO-standarden blev tillgänglig för allmänheten under 2002. Den kan hittas på COBOL standarder hemsida, kodas enligt ISO /IEC 1989.

COBOL är betydelsefullt inslag variabler och register fil beskrivs i detalj, så namnen bli verkligt connotative. Visuell programmering miljöer blir tillgängliga. Det ger också integration med World Wide Web.

År 2002 kom den 4: e översyn av COBOL datorspråk ut. Denna version lagt till många nya funktioner, såsom språk-stöd, floating-point support, XML produktion och frasering, och mycket mer. Den COBOL språket är det viktigaste språket som automatiserade företag, och lösa affärsproblem är precis vad det gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.