Vad är Batch Processing?

ett behändigt sätt att optimera datorns prestanda och sparar tid är bak bearbetningen. Till skillnad från interaktiv bearbetning som uppmanar en mänsklig användare för ett kommando, parti butiker bearbetning fram flera uppgifter och utför dem medan datorn är inaktiv. Detta frigör minne för mer omfattande program och snabbar upp produktiviteten.

Batch bearbetning kan gå okontrollerat och bara stannar när den stöter på ett fel eller slutför alla uppgifter i skriptet. Det ger användaren möjlighet att omfördela sin dator resurser bland de program han eller hon önskar, och det drar full nytta av processorns kapacitet. Nackdelarna är att oönskade kommandon kan köras utan användarens vetskap.

Namnet kommer från den tid som användarna skulle mata in program på hålkort och den systemansvarige skulle mata dem i omgångar till datorn. Dator var priserna mycket höga på 1950-talet, så den här metoden var en av de viktigaste sätten att optimera tid och pengar, vilket gör datorer ekonomiska. På den tiden hade dock inte många system med förmåga att lasta flera program.

Eftersom utvecklingen av persondatorer, uppgifter som utförs ofta har lagrats i "batch-filer" eller "manus" planeras att genomföras vid ett senare tillfälle. Kommando tolkar läsa dessa filer, men ibland processen körs av grafiskt användargränssnitt (GUI) program som definierar mus åtgärder. De inspelade sekvens av GUI åtgärder gett namnet "makro" och finns bara i minnet.

Idag process används på flera olika sätt. Ett parti förädling är en av de främsta verktygen för bildredigeringsprogram Adobe ® Photoshop ®. Istället för att manuellt lekte med varje bild, detta verktyg kan rotera, ändra storlek, och döp om så många som man måste använda på en gång. Den automatiska förändringar som kan göras omfatta korrigera färgen, finjusterar filter och transformationer. Detta system har bidragit till att ta bort onödiga uppgifter som att upprepa samma steg och om igen.

Arkiv batch-bearbetning kan konvertera flera datafiler till olika format på en gång. Detta sparar tid genom att eliminera behovet för användaren att konvertera varje fil för sig. Uppdateringar av en databas och transaktionsbearbetning kan också spara tid genom att ha behandlats i samma manus.

Ett exempel på batch-bearbetning är månatliga räkningar. Kreditkortsföretag ger inte kunderna en pappersräkning för varje transaktion de gör, men lagra data som ska skickas ut i omgångar i slutet av månaden. Elektriska räkningar, hyra, och varje timme löner allt arbete på samma princip.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.