Vad är Auto-Tune Software?

Auto-tune programvara är en musik redigerande redskap som kan användas för att korrigera tonhöjden på en inspelad pjäs, eller för att korrigera tonhöjden i liveframträdanden. Denna programvara är vanligtvis marknadsförs som en plugin som är knuten till en större programsvit används för att redigera och bearbeta musik, med det mest anmärkningsvärda exemplet på auto-tune programvara som den produkt som först infördes genom Antares 1997. Antares fortsätter att vara ledande inom området.

skenbart, auto-tune mjukvara är designad för korrigerande redigering av musik. Även de mest begåvade sångare missar ibland en anmärkning, vackla, eller göra andra misstag i en inspelning. Programvaran kan användas för att upptäcka fel och korrigera det, se till att planen av ljudet är korrekt. I inspelningar kan använda automatisk stämma minska antalet tar som måste inträffa, eftersom sångarna inte behöver göra en ny inspelning om de gör ett litet misstag, och i föreställningar, kan auto-tuning användas för att släta över misstag som kan vara skärande för publiken.

kan dock auto-tune programvara som används för konstnärliga och korrigerande syfte. Förmågan att manipulera tonhöjd kan användas för att justera planen och skjuta en sång utöver den normala nivåer av den mänskliga rösten. Den robot-klingande röster inom pop är resultatet av auto-tune programvara, till exempel, och auto-tune programvara kan även användas för musik i Mellanöstern tradition vilket ofta innebär extrema vokala variationer och utmanande sång tricks. Med auto-tune programvara kan artister trycka sin musik i nya riktningar, leka med tekniken för att skapa ljud och effekter som inte skulle vara möjligt annars.

Det har varit en hel del kontroverser om användningen av pitch correction i ljudbearbetning. Vissa kritiker hävdar att auto-tune programvara kan användas för att täcka upp svaga resultat av konstnärer som inte är särskilt begåvade, eller att den kan uppmuntra konstnärer att vara lata, eftersom de vet att misstag i prestanda lugnt kommer att korrigeras. Andra hävdar att auto-tune programvara som kan användas i en mängd olika sätt, och att pitch correction är inte nödvändigtvis alltid negativt i naturen, särskilt när konstnärer kan utnyttja such programvara att göra saker i deras musik som är fysiskt omöjligt med en mänsklig röst.

Med den omfattande användningen av automatisk mottagare i början av 2000-talet, flera artister och grupper gjorde ett led av att inte använda sådan mjukvara, reklam på album och i föreställningar som de inte använda pitch correction. Andra artister ganska öppet omfamnade auto-tuning, som är konstnärer som noterar med auto-tune på, se till att en mindre än perfekt prestanda aldrig spelas in, eller konstnärer som använder flashiga högljudda trick i sin musik som de kan erkänna är inte möjligt utan bil -tuning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.