I Computing, Vad är Java?

inom datorindustrin, är Java en nödvändig färdighet. Java är ett programmeringsspråk som används för att skapa interaktivt innehåll för webbsidor, samt att utveckla fristående program och serverbaserade tillämpningar. Den används ofta i samband med tillägg som t. ex. OSGi eller CORBA.

Java har utvecklats av Sun Microsystems i början av 1990-talet. Det började som ett projekt som heter "Oak" som leddes av James Gosling. Dess ursprungliga syfte var att utveckla applets-små program som körs i din webbläsare. Det var dock senare reda på att Java var också väl lämpad att skapa e-handelsprogram.

Under 1998 var Java Community Process inrättats för att ge berörda yrkesverksamma att delta i den framtida utvecklingen av denna unika programmeringsspråk. Idag erbjuder Sun Microsystems en GNU General Public License för Java Virtual Machine och kompilator. Tyvärr biblioteket krävs för att köra Java-program är ännu inte tillgängliga som fri programvara.

Java har fem centrala mål: att förbättra användarvänligheten genom att kombinera de bästa egenskaperna hos andra populära programmeringsspråk, använda objektorienterade programmeringsmetodik för att främja större flexibilitet i program innehåller inbyggt i stöd för att använda datanät, erbjuder ett säkert sätt to köra kod från en avlägsen källa, och låta det samma programmet som ska köras på flera operativsystem.

Java är mycket populärt eftersom automatisk minneshantering modell tillåter programmerare att undvika tidsödande manuell minneshantering genom att genomföra en process som kallas automatisk garbage collection. Men vissa tycker att Java är långsammare och förbrukar betydligt mer minne än C + + eller andra inbyggt kompilerade språk. Oavsett, är en grundlig förståelse av Java som krävs för alla som hoppas att arbeta inom datorprogrammering branschen.

Att lära Java kan närmast jämföras med att lära sig grammatiska regler för ett främmande språk, men när du väl har utvecklat en god förståelse av Java du bör finna det relativt lätt att behärska andra vanliga programspråk. Det finns många olika resurser för att behärska grunderna i Java. Om du är patient och ihållande kan du lära dig Java med hjälp av gratis handledning och online e-kurser finns i hela nätet. Det finns även Java-programmering klasser finns på de flesta lokal community college.

Java är ibland förväxlas med JavaScript ett skriptspråk som delar en liknande klingande namn men är helt oberoende. De flesta av de syntax som används i Java kommer från C och C + +, men objektmodellen är enklare och det blir färre låg anläggningar för att lära sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.