Hur kan jag sälja musik online?

Innan ålder av Internet, hade musiker att förlita sig på radio till att sprida sina ljud över hela världen och bygga upp ett fans. Därifrån stora skivbolag som Sony och Virgin skulle underteckna nya artister baserat på hur mycket speltid i radio deras låtar samlat. Idag, tack vare kommunikationsmöjligheter av Internet, musiker och andra konstnärer inte längre behöver förlita sig på jättarna i branschen på att upptäckas eller främjas.

För att positionera sig för att sälja musik på nätet, en av de första stegen musikerna måste ta är att skapa en Internet-närvaro. En tjänsteman webbplats finns en konstnär med en standard innebär att fastställa en stationeringsort, men en hemsida ensam räcker inte längre att vara konkurrenskraftig. Musiker måste också dra nytta av de sociala nätverksverktyg lade också ut av Internet, såsom YouTube, Facebook och MySpace. MySpace har blivit ett särskilt populärt nav för musiker och fans på grund av dess nätverk möjligheter och funktioner, däribland möjligheten för musiker att ladda upp till sex av sina egna MP3-låtar, och möjlighet för osignade musiker att sälja musik på Internet SNOCAP, en licenserna leverantör av digital musik. Båda signerade och osignerade artister såväl som Lilly Allen och Snow Patrol har använt MySpace för att öka deras profil och sälja musik online.

Även MySpace utgör ett viktigt forum för e-handel och interagera med fans, musiker måste första uppsättningen sig bortsett från de miljontals andra musiker på MySpace för att sälja musik online. Internet kändis och musiker, fick Tay Zonday först berömmelse när video för sin debut sång, Chocolate Rain gick viral på YouTube. Till skillnad från många andra artister videor som går vilse i shuffle av YouTube, fångad Chocolate Rain uppmärksamma allmänheten på grund av sin excentriska och humoristisk natur. Zonday aktiveras snabbt på framgångarna med videon genom att bli medlem i YouTube och starta sin egen kanal på sajten. Från hans officiella YouTube-kanal, är Zonday kan värd mer av hans musikvideor, kontakt med fans och främja sig själv för att sälja musik online.

Förutom att aktivt främja sin egen musik på Internet, musikerna måste också vidta försiktighetsåtgärder för att sälja musik online. Detta innebär att slå ner på några av de bootleg låten nedladdningar som fläktar och andra Internet-användare kan ha gjort tillgänglig gratis. Artister som Prince är särskilt militant om att eliminera det belopp av deras egen musik som har varit olagligt ut. För att bekämpa detta, dessa konstnärer använder ibland advokater att regelbundet övervaka Internet och skicka varningsmeddelanden till personer eller organisationer som har åsidosatt upphovsrättslagen och distribueras deras musik utan tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.