Hur bläckstråleskrivare Arbete?

En av de mest populära och prisvärda skrivare som finns tillgängliga idag är bläckstråleskrivare. Men exakt hur de här gemensamma skrivare arbete?

På den mest grundläggande nivån, vad skrivaren gör är att placera små droppar av bläck på pappret. Bläckstråleskrivare anses vara en typ av icke inverkan skrivare, i motsats till matrisskrivare, eftersom färgen överförs till pappret genom munstycken. Dessa munstycken spray färgen direkt på papper.

Det finns två olika metoder som bläckstråleskrivare ofta anställa den termiska bubblan och den piezoelektriska. Den första lånar ut sitt namn till BubbleJet typ av skrivare, och hanterar saker och ting helt annorlunda än den piezoelektriska metoden.

Med termisk bubbla, eller BubbleJet, motstånd skapar värme, som sedan skapar en bubbla i bläck. Bubblan expanderar och styrkor bläck ur munstycket. Så småningom kommer det kollapsa, teckning mer bläck i patronen. I genomsnitt kommer en BubbleJet skrivare har en räckvidd på 300 till 600 munstycken.

piezoelektriska använder små kristaller i munstycken som vibrerar under påverkan av en elektrisk ström, vilket i sin tur driver bläck ut och drar mer bläck i patronen. Det droppar bläck som kommer från den piezoelektriska typ skrivaren är betydligt mindre än de BubbleJet skrivare, vilket möjliggör ökad kontroll över bildkvaliteten. Denna metod är patenterad av Epson, som står för den mindre genomslag på marknaden, den termiska bubblan metoden används av majoriteten av skrivarens tillverkare.

Dessa skrivare var första massproducerade under 1980-talet, men det tog tills 90s för priset att sjunka till en punkt att genomsnittskonsumenten skulle ta notis. Sedan dess har bläckstråleskrivare använts i hemmet, på kontoret, och även i tryckeriet miljön.

Den låga kostnad och relativt hög kvalitet på utskrifterna som erbjuds av bläckstråleskrivare är passar för de flesta dagliga uppgifter, tyvärr, om du gör en stor utskrift, kan priset på patronerna åker ut ur hus och hem! Tja kanske inte så illa, men kom ihåg att om du gör en hel del tunga utskrift, att bläckpatroner inte kan hålla så mycket bläck, och du kan sluta köpa många gånger kostnaden för skrivaren med bläck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.