Är det säkert att använda gratis WiFi?

Gratis WiFi eller hotspots är offentliga platser där Internet-anslutning är tillgänglig för alla inom ramen för TV intervall. Caféer, bibliotek, campus skolan och medborgerlig center är några ställen där du kan hitta gratis WiFi. Generellt är det säkert att använda hotspots med några sunt förnuft regler.

Fri WiFi nätverk ofta är okrypterad, som kryptering skulle kräva inloggningsinformation för varje person som ansluter sig till nätverket, som hindrar tillgängligheten. Nätverk som inte kräver referenser är enkelt för alla att hoppa på med liten eller ingen användaren.

En trådlös router sänder alla dialogrutor som äger rum mellan sig själv och anslutna datorer. Om tio beskyddare av ett kafé använder sina datorer till omkring på Internet, kolla e-post eller ladda ner musik, är tio samtal som sänds över hela caféet och närområdet. Övriga inom täckningsområdet kan använda allmänt tillgängliga verktyg för att avlyssna dessa dialogrutor, fånga och analysera datapaket. Detta är ett bra sätt för närliggande illvillig person att få användarnamn, lösenord, e-postmeddelanden och annan personlig information som reser okrypterad på det trådlösa nätverket.

Som en försiktighetsåtgärd du kanske undvika besöker webbplatser som skickar användarnamn, lösenord eller e-post i den tydliga när du använder gratis WiFi. Med detta sagt, då få tillgång till sådana webbplatser från hemmet, är data fortfarande reser över Internet i klartext, under förutsättning att nätet Snoops. Genom att undvika att besöka webbplatser gratis WiFi du bara eliminera ytterligare risk för lokala användare som kan vara snooping trådlös trafik.

Även om en gratis WiFi-nätverk är krypterat, det finns olika typer av kryptering. En gammal protokoll kallat Wired Equivalent Privacy (WEP) kan enkelt delas med lättillgänglig programvara. Endast den starkare WiFi Protected Access (WPA) kommer att förhindra lokala Snoops från att dechiffrera dialogrutan mellan datorn och den trådlösa routern. I samtliga fall routern dechiffrera trafik innan det skickas vidare till Internet, så kommer online Snoops fortfarande att kunna läsa okrypterad data utväxlas mellan dig och Internet. WPA kommer bara att sluta lokala Snoops från att läsa trådlös trafik.

Det är säkert, men att använda gratis WiFi för att komma åt webbplatser som ger end-to-end (även kallad punkt-till-punkt) kryptering. End-to-end kryptering automatiskt införs när du besöker en webbplats med en adress som börjar med http s . I detta fall din webbläsare kryptera all kommunikation innan de lämnar din dator, och den kommer bara dekrypteras vid destinationen platsen. Webbplatsen krypterar även allt från dess slut, som får dekrypteras av din webbläsare. En inkräktare, vare sig lokal eller online kan fortfarande fälla passerar datapaket, men innehållet i dessa paket kommer att vara oläsbar.

Online banking använder punkt-till-punkt kryptering, liksom kundvagnar och alla legitima webbplatser som kräver att personlig information för att tillhandahålla en tjänst eller produkt. Helst någon webbplats som kräver ett användarnamn och lösenord bör ge en säker anslutning för utbyte av dessa referenser, men många webbplatser som kräver registrering gör det möjligt att användarnamn och lösenord för att resa i klartext. Tyvärr är detta också sant att vissa Webmail tjänster. I detta fall din e är också reser i tydliga för Snoops att fånga och läsa.

Även gratis WiFi är säker för säkra webbplatser, mycket känslig verksamhet bör endast utföras från din egen dator. En offentlig dator ska inte lita på för något annat än casual surfning. Datorer lagrar lösenord, användarnamn och annan avslöjande information i en typ av minne som kallas cache gör det möjligt att hämta senare av andra. En offentlig dator kan också vara infekterad med keylogger program som registrerar tangenttryckningar, besegra syftet med punkt-till-punkt kryptering av fångstmetoder kontonummer, användarnamn och lösenord som det skrivs in i tangentbordet.

För att hålla datorn säker, anställa välrenommerade anti-virus och anti-spyware-program som uppdateras ofta. Dessutom söka efter rootkits regelbundet. Dessa är skript som kan användas på distans för att styra din dator online utan din vetskap. Rootkits utnyttja resurser som kan dålig prestanda, störa en väl fungerande datorn, och kan även användas för att installera keyloggers och andra skadliga program. För att hitta en bra rootkit scanner, kontrollera ansedda källor som PC Magazine, PC World, eller väletablerad geek forum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.