Vad är serverkonsolidering?

serverkonsolidering är förvaltningen av den totala dator-servern komplement att eliminera dubbelräkning, enskilda servrar och maximera tillgängliga resurser genom att läsa flera olika applikationer på samma server. Databas arkitekter eller chefer system komplett normalt denna funktion eller roll. En server är en dator avsedd för hantering av data eller programvara. Det oftast har en grundläggande operativsystem och resten av utrymmet används för att stödja flera användare att få tillgång till samma programvara samtidigt.

Det finns fyra saker att tänka på när man tittar på serverkonsolidering: hårdvara, redundans, operativsystem och maximera effektiviteten. Syftet med serverkonsolidering är att minska antalet enskilda servrar och maximera tillgängliga resurser. Gör en förteckning över alla dina servrar, operativsystem, programvara installerad, versioner och sin primära funktion och användargrupp. Om möjligt se över den totala trafikbelastning, rusningstrafik och den totala efterfrågan från användarna.

Dessa poster alla hjälpa till att göra det bästa beslutet när man flyttar mot serverkonsolidering. Översyn åldern på befintliga servrar och avgöra om ny hårdvara behövs. De allra flesta övningar serverkonsolidering inte kräver inköp av ny hårdvara. I stället har systemansvariga kombinerar helt enkelt de befintliga enheterna samt att göra dem mer effektiva.

Från den totala inventeringen information, design servern landskapet att konsolidera program för att uppnå en 95-nivå procent beläggning på de bästa, nyaste servrar. Vid val av program att sätta ihop, grunda beslutet om lastbalansering, användarupplevelse, efterfrågan och dimensionering av programvaran. Genom att kombinera dessa funktioner, är ansökan prestanda inte påverkas negativt, och det är få servrar att hantera.

Redundans är ett mycket viktigt begrepp i datoranvändning. Dagliga inkrementella backuper och vecka full backup ge ett förtroende att dessa förändringar av strukturen inte kommer att försvaga infrastruktur. Alla säkerhetskopior skall göras till en säker plats skyddar både systemet och data från sabotage eller systemfel. Förmågan att snabbt växla till ett backup-system är mycket viktig och bör byggas in i planer serverkonsolidering.

Det första steget när konsolidera servrar är att bestämma en primär plattform och version nivå av operativsystemet för varje server. Även om det är möjligt att stödja flera operativsystem och versioner på samma dator, är det inte tillrådligt. Istället användare och myndigheter nätverk måste tänka på att uppgradera olika program till ett, med stöd plattform. Maximera effektiviteten genom att använda en lastfördelning nätstruktur. I denna modell är den programvara som lagrats på en enhet och data på en separat enhet. Programvaran för att helt hantera denna process är helt mogen och låter systemadministratör att fokusera på andra punkter som är viktiga för företaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.