Vad är presentationsprogram?

Presentationsprogram är ett verktyg som används för att skapa visuella presentationer. Dessa presentationer är oftast levereras i ett bildspel format, och kan skapas med en mängd olika program. Programmen gör det möjligt att kombinera text och grafiska element för att förmedla viktig information till en grupp människor på en gång. Vanliga användningsområden för presentation mjukvaran inkluderar undervisning en ny eller komplicerade koncept till en grupp studenter, tillkännage lanseringen en ny produkt eller tjänst kampanj till anställda, utbildning av anställda på centrala begrepp eller nya politik, eller lägga fram ett förslag till en grupp.

Bildspel presentation mjukvaran är tillgänglig för både PC och Mac. Bland alternativen finns Microsoft Office PowerPoint ®, Apple Keynote ® och Google Docs ™ presentation. En populär öppen källa alternativ för dem som behöver kunna skapa bildspel utan den höga kostnaden för en kommersiell presentation mjukvaran är Open Office Impress. Google Docs ™ presentationen är också gratis eftersom det är en del av Google Dokument ™ linje av tjänster.

Varje presentation mjukvaran tillåter användare att utveckla en presentation bildspel, men metoderna för att visa presentationen kan variera från program till program. Både PowerPoint ® presentation mjukvaran och Impress program att bidra till att presentationen kan visas på helskärm på en datorskärm, där presentatören kan antingen ha slide förändringar tidsinställda eller klicka igenom dem. Presentationen kan flyttas till en större skärm genom att ansluta bildskärmen till en annan skärm.

Vissa program att bidra till att presentationen kan exporteras i Adobe ® Flash ® eller Portable Document Format (PDF) för distribution och individuell visning. Google Docs ™ presentation möjliggör presentationer som ska sparas i PowerPoint ®-format så att programmet inte krävs för att skapa presentationen, men är ett alternativ för de som vill visa den. Adobe ® Flash ®-baserade presentationer kan vara bäst för presentationer bildspel som ska visas på nätet, eftersom de flesta människor har Adobe ® Flash ® Player installerat på sina datorer.

När presentationsprogram används för att skapa en presentation för ett webbaserat seminarium, eller webinar kan användare registrera sig för en tjänst som gör dem till konferens med andra och dela skärmen. Detta innebär att deltagarna i webinar kan titta på presentationen på datorskärmen när du lyssnar på ljud med ett telefonsamtal. Dessa webinars kan spelas in för att visa både presentationen och ljudet från telefonsamtalet för arkiverade visning ändamål.

Presentation programvara gör förmågan att kommunicera meddelanden till en grupp människor mycket enklare än andra leverans metoder. Förmågan att kombinera text och grafik gör presentationen visuellt lockande. Att se presentationen samtidigt höra om det hjälper både visuell och ljud eleverna ta till sig informationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.