Vad är kognitiva system?

kognitiva system är system som innehåller psykologiska data, liknande det sätt människor tänker och bearbetar information. De har skapats för att engagera de inneboende funktionerna av människans uppfattningsförmåga och ökar sin kognitiva förmåga. I icke-tekniska termer, kan denna typ av system ses som en assistent som hjälper människor med svårigheter att bearbeta information. Den ursprungliga grunden för kognitiva system baserades på teorier från psykologi och är också en del av artificiell intelligens (AI) rörelse.

Artificiell intelligens är en mycket viktig faktor när man diskuterar kognitiva system och deras grund. Denna term hänvisar till det datavetenskapliga området som fokuserar på att utveckla maskiner som innehåller ett beteende som människor anser vara intelligent. Med över fem årtionden av forskning inom artificiell intelligens och dess funktioner, i kombination med den fascination många människor har med intelligenta maskiner, är det övergripande uppnå utveckla sådana kognitiva maskiner mycket nära att bli verklighet.

En kognitiv maskin är en intelligent enhet som har förmågan att ta information från miljön och använda den för att fatta beslut. Detta är ungefär som processer i människans tänkande. Den använder de uppgifter som samlats baseras på stimuli från miljön och motsvarar förändringar inom sig för att anpassa sig till miljön och dess omgivning.

Forskare över hela världen håller på att bygga sådana intelligenta kognitiva maskiner som kan imitera många beteenden hos människor, inklusive tankar och tal. Dessa kognitiva datorer är även utformade för att slå de bästa mänskliga schackspelare. Det finns experter inom avancerad teknik som är hoppfull om att dessa kognitiva datorer och kognitiva system även kommer att innehålla nivåer av medvetande.

Kognitiva system och kognitiv teori finns två typer av vetenskap som när de kombineras på ett mycket intelligent kombination. Kognitiv teori är en term som används inom psykologin för att förklara mänskligt beteende och dess relation till tänkande processer i den mänskliga sinnet. Eftersom människan anses vara logiska varelser, antas de fatta beslut baserat på rationalitet.

Kognitiv teori motstår idéer behaviorism. Behaviorism innehåller tanken att mänskligt beteende enbart är bidragit till inkluderande faktorer som orsak och verkan. Tekniska framsteg, dock, bland annat begrepp som finns i kognitiva system, har lett en del forskare mer mot en synergistisk kombination av de två begrepp att bilda en bättre global omfattande typ av behandling.

Kognitiva processer kan komma i olika former, till exempel naturligt eller imitation, och kan vara antingen medvetna eller omedvetna. De kan komma i en mängd olika sammanhang såsom lingvistik, anestesi, neurologi, psykologi, filosofi, systemics och datavetenskap. I avseende på discipliner psykologi eller filosofi omfattar kognition komplexa världar i sinnet, tänkande, perception, intelligens, lärande och andra informativa kapacitet, liksom förväntningar på den konstgjorda sinnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.