Vad är ett trådlöst tangentbord?

sitter Ibland nära din datorskärm på ett skrivbord kan vara obekväm. Andra gånger kan det finnas så många trassliga sladdar bakom datorn som du inte kan ordna dem. Oavsett vilket scenario du befinner dig i oftare, ett trådlöst tangentbord kan hjälpa till.

Ett trådlöst tangentbord är exakt densamma som en vanlig dator tangentbord med undantag för en stor skillnad: Trådlöst tangentbord överföring skriva data till datorn via infraröda strålar. En stråle av information skickas från tangentbordet, som du skriver, till en mottagare som är ansluten till datorn. Detta möjliggör en trådlös upplevelse, vilket eliminerar risken för en annan trassliga sladden bakom datorn. Det är också vanligt för många konsumenter att köpa en trådlös mus som förgyller ett trådlöst tangentbord. Detta är fallet, är två trådar nu bort från röran bakom skrivbordet.

Trådlös teknik också kan du placera ditt trådlösa tangentbord eller mus i en position som den med sladd-versionen inte kan nå. Dock måste IR-tangentbord mottagare placeras på en plats som är lätt att nå med den infraröda strålen. Avståndet kan variera från modell till modell, så kolla specifikationerna innan du köper ett trådlöst tangentbord. Om tangentbordet inte pekar i den allmänna inriktningen för mottagaren, eller om line-of-sight mellan det trådlösa tangentbordet och mottagare är blockerad, då signalen kommer inte att sändas till datorn. Detta kan skapa problem för användaren om någon går mellan tangentbordet och mottagaren eller om tangentbordet inte är vinklad på rätt sätt.

Om du är säker på att utrymmet mellan ditt trådlösa tangentbord och mottagare kommer att vara relativt dungen fri, ett trådlöst tangentbord kan göra ett bra komplement till din hemdator, frigör dig genom att tillhandahålla mer flexibilitet i sättetdu använder datorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.