Vad är ett nätverk repeater?

Ett nätverk repeater är en anordning som används för att utvidga gränserna för en kabel eller trådlöst (WiFi) lokalt nätverk (LAN). Förr i tiden var trådbundet nätverk repeatrar används för att sammanfoga delar av Ethernet-kabel. Den repeaters skulle förstärka datasignaler innan de skickas vidare till uplinked segmentet i syfte att motverka signal förfall som inträffar under längre längder av tråd. Moderna Ethernet-nätverk använder mer sofistikerade Brytarenheter lämnar trådlösa smak av nätet repeatern en mer populär produkt för användning med trådlösa nätverk (WLAN) på jobbet och hemma.

WLAN innebära oerhörda bekvämlighet men en nackdel med dessa system är det begränsade område som omfattas av WiFi-signaler. Hinder och andra gemensamma elektroniska enheter störa och försämra signalstyrkan. Detta kan göra det svårt att ansluta från en källare, bakre rummet, eller trappa upp kontor, beroende på placeringen av den trådlösa routern och andra variabler. Ett trådlöst nätverk repeater kan vara svaret.

ett WiFi-nätverk repeater kommer att plocka upp signalen från en trådlös router och förstärker den, föröknings-signalstyrka för att öka avståndet och täckning av WLAN. Antag exempelvis en trappa upp kontor blir bara en svag signal från en router som ligger i källaren. Byggnaden kan ha ett stål infrastruktur, sladdlösa telefoner och andra former av störningar. Ett alternativ är att flytta routern på en annan våning för att se om hela byggnaden kan täckas, men det är inte alltid praktiskt.

Ett annat alternativ är att installera ett nätverk repeater på nedre våningen, halvvägs mellan källaren och övervåningen kontoret. Repeatern ska förstora signalen tillräckligt för att få bra täckning i övervåningen golvet. Om byggnaden är ganska stort, kan flera nätverk repeaters placeras strategiskt för att "dra" signalen vid behov, även om detta begrepp har sina gränser. Enheter kommunicerar med ett mellanliggande nätverk repeater kommer att ha lägre prestanda statistik än de som kommunicerar direkt med routern. Detta blir mer av en fråga som ytterligare repeatrar används i rad.

När du köper ett trådlöst nätverk repeater finns det några saker att tänka på. Den första är kompatibilitet. Repeatern måste vara förenliga med routern, så kontrollera om en lista över kompatibla enheter. Se också till repeatern stöder den typ av trådlöst nätverk, 802. 11b eller 802. 11g. Nyare kan snabbare olika 802. 11n även att vara tillgängliga. Om det trådlösa nätverket är skyddad med WEP (Wired Equivalent Privacy) eller WPA (WiFi Protected Access), kontrollera att nätet repeatern också kommer att stödja detta.

Dessutom finns det två typer av repeatrar finns: de med en extern antenn och de som har en inbyggd antenn. Den tidigare ansluts till ett eluttag och är lika uppenbar. De senare sitter på ett skrivbord eller bord. I detta fall är ett löstagbart hybrid antenn önskvärt över en fast antenn, medan vissa modeller har två antenner. Andra repeaters låta en extern antenn som ska anslutas, vilket kan vara en fördel när man försöker täcka en stor byggnad.

Nätverk repeatrar finns överallt där datorer säljs, och varierar i pris från omkring $ 50 amerikanska dollar (USD) till över $ 200 USD. Enkel att installera, ett nätverk repeater kan vara ett ovärderligt komplement till hemmet eller kontoret WLAN.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.