Vad är ett nätverk Konsult?

Network konsulter är teknisk yrkesverksamma som hjälper företag och andra organisationer med att designa, implementera och underhålla en effektiv IT-nätverk. Utformningen av nätverk kan omfatta ett brett spektrum av rekommendationer om dator-telefoni-utrustning, tjänsteleverantörer, programvara och andra komponenter som utgör en total Information Technology eller IT-infrastruktur.

Ett nätverk konsult får i uppdrag att skapa ett nätverk från grunden eller ta ett befintligt nätverk och förbättra eller uppdatera någon eller alla delar i samband med affärsverktyg. I samråd kan innebära något annat än att utvärdera kundens behov och utarbeta ett detaljerat dokument om vad som behövs för att skapa ett nätverk struktur som kommer att möta dessa behov. I andra fall kan nätet konsult ställs för att faktiskt se till att köpa behövs utrustning, säkra de rätta leverantörerna för olika kommunikationstjänster som används inom nätverket och ger grundläggande utbildning till anställda som kommer att hantera det dagliga felsökning och underhåll.

För att bygga en karriär som ett nätverk konsult, är det viktigt att bli väl insatt i olika aspekter av telefoni, datautrustning, och programmering. Beroende på arten av kundens verksamhet, är den konsult troligen också att behöva en praktisk kännedom om sådana online resurser som avlägsna lagring, virtuella servrar och Voice over Internet Protocol. Denna breda förståelse för hur olika tele-och tekniska verktyg arbeta inom ett integrerat nätverk kan göra det möjligt att finjustera alla befintliga struktur för ökad effektivitet, eller hjälpa en kund att göra försiktiga val i komponenterna valda för att upprätta ett fungerande nätverk.

Även ett nätverk konsult får kontraktet endast utvärdera kundens behov och leverera en lista eller rekommendationer är det mer ofta så att konsulten gör ett åtagande på flera månader eller längre för att hjälpa kunder i att skapa och bibehålla av nätet. Detta kan ske genom en fortlöpande samarbete där kunden betalar en månatlig avgift i gengäld för att vara i beredskap för att bistå vid oförutsedda problem med nätverket eller att ta hand om tillägg av nya komponenter och utbildning i hus personal att hantera dessa nya resurser . I huvudsak kan ansvar ett nätverk konsult vara så omfattande eller begränsad, beroende på de villkor som avtalats mellan kund och konsult.

En kvalificerad nätverk konsult kan välja att arbeta självständigt eller förknippar med ett företag som tillhandahåller olika typer av nätverk stödtjänster till kunder. För ett nätverk konsult som har resor och boende på olika platser under längre perioder, umgås med ett företag med kunder över hela landet kan vara ett bra alternativ. En konsult som föredrar att stanna kvar i närområdet och kontrollera vilka projekt som är kontrakterade kan välja att fungera som en frilans eller oberoende nätverk konsult. I båda fallen människor som har goda meriter som nät konsulter kan ha lite problem att göra ett anständigt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.