Vad är ett moderkort tatuering?

ett moderkort tatuering är en unik identifieringskod som är inbäddat i BIOS av ett operativsystem. Moderkortet tatuering innehåller information om systemet, inklusive moderkort användas, och det är individuellt till datorn den är installerad i. Genom att skapa ett moderkort tatuering, kan en tillverkare säkerställa att endast behöriga diagnostik och skivor återvinning används med sina produkter, som datorn kan programmeras för att avvisa otillåtet material.

Många datoranvändare är totalt omedvetna av moderkortet tatuering, och det sällan blir ett problem. Om en dator har blivit skadad på något sätt och en användare försöker använda återvinning eller diagnostisk skivor avsedda för en annan dator, kommer dock att ett fel genereras. På samma sätt genereras skivor för en dator med en specifik moderkort tatuering kommer inte att fungera på andra datorer, och detta kan vara både frustrerande och irriterande.

Moderkortet tatuering kan också bli ett problem i händelse av att ett moderkort eller andra komponenter i en dator byts ut. Om datorn senare kräver felsökning med stöd eller skivor återvinning, kan dessa skivor inte fungerar därför att tatueringen inte stämmer med maskinvarukomponenterna. Av denna anledning bör människor som byter moderkort och andra komponenter vara försiktig med vad de gör, eftersom särskild programvara behövs för att programmera om moderkortet tatuering.

Som en allmän regel, är ett moderkort tatuering bara förekommer i byggt system som tillverkas av dataföretag som säljer förpackade datorer till konsumenter. När någon bygger en dator oberoende av enskilda komponenter, kan ett moderkort tatuering vara specialanpassade programmeras in i BIOS, men de flesta väljer att inte göra det.

Ur synvinkel av en tillverkare bevarar moderkortet tatuering integriteten för sina produkter, genom att uppmuntra konsumenterna att gå till tillverkaren för reparation och service, och för reservdelar. För konsumenterna kan moderkortet tatuering ses som en frustrerande operativsystem funktion som gör det svårt att uppgradera datorn eller att göra ändringar i sin hårdvara.

Om du är osäker på om din dator har ett moderkort tatuering eller inte, anser källan. Om du beställde datorn som ett komplett system från en tillverkare, är chansen att det nog har ett moderkort tatuering. Om systemet skräddarsydd för dig från en vän eller ett företag som specialiserat sig på sådana saker, be dem om ett moderkort tatuering har bäddats in i BIOS. Det är viktigt att veta innan du öppnar en dator för att ersätta eller åtgärda komponenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.