Vad är ett e-nyhetsbrev?

Även känd som "e-nyhetsbrev," nyhetsbrev e-post är en form av direktreklam som skickas av en organisation på ett regelbundet eller delvis regelbundet. Ett e-nyhetsbrev kan innehålla uppdateringar för en organisation, tips och intressanta fakta om näringslivet, eller besparingar och specialerbjudanden. De flesta e-nyhetsbrev har en HTML-layout som innehåller länkar till en målsida. Uppgiften att skriva innehållet i ett e-nyhetsbrev är vanligtvis tilldelas en webb copywriter, medan en designer skapar layouten. Omväxlande, det finns tjänster på Internet, såsom Constant Contact ® som automatiserar designprocessen med hjälp av e-mallar när text och bilder finns.

Oavsett om nyhetsbrev aktivt säljer en produkt eller tjänst, är marknadsföring alltid den främsta drivkraften bakom skicka e-post nyhetsbrev. Även icke-företagens organisationer såsom icke-vinster och skolor kan använda ett e-nyhetsbrev som ett medel för att främja deras initiativ och hålla sin organisation i minnet med mottagarna. Mottagare av ett nyhetsbrev normalt hämtas från en databas med personer som har "valt" att få uppdateringar i samband med organisationen, dess produkter eller tjänster. Organisationen kan sammanställa denna lista sig från sina kunder, intressenter eller andra medarbetare, eller kanske köpa en bulk e-postlista för opt-in mottagare från ett e-blast tjänst. Om mottagarna inte har samtyckt till att ta emot sådana uppdateringar via e-post, då e-nyhetsbrev är en form av spam.

Innehållet i ett e-nyhetsbrev typiskt följer en viss layout som är beroende av dess syfte. E-nyhetsbrev som är avsedda att ge en allmän uppdatering och öppna upp kommunikationen mellan mottagare och avsändare innefattar vanligtvis en hälsning i inledningen från chefen för den organisation eller redaktör för nyhetsbrevet. Den intro följs ofta av en innehållsförteckning som har samma kapitel i varje nyhetsbrev, såsom sektioner för intressanta fakta, anställd i månaden, eller spel. Ett e-nyhetsbrev som är tänkt att uppmuntra läsarna att klicka på ankare text för att driva trafik till en målsida kan börja med en catchy titel följs av ett specialerbjudande eller incitament. Dessa typer av nyhetsbrev innefattar vanligtvis en hyperlänk längst ned som ger mottagarna möjlighet att avsluta prenumerationen eller "opt-out" av nyhetsbrevet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.