Vad är ett Minne Diagnos?

En Minne Diagnos är ett test som körs för att bekräfta att datorn minnet är i gott skick. Den Random Access Memory (RAM) datorer är utrustade med kan vara bräckligt, och det är en bra idé att kontrollera den regelbundet och för att kontrollera nya RAM när den är installerad. Om minnet är skadad måste den bytas ut för att förebygga problem med datorn. Människor kan köra diagnostik hemma, eller be en tekniker för att köra en diagnostisk för dem om de inte känner sig bekväm att göra det på egen hand.

Många operativsystem levereras med ett inbyggt minne diagnostiska nyttan, samt fristående versioner finns också, inklusive i versioner som kan användas för att utvärdera en dators RAM-minne när inget operativsystem finns. I samtliga fall kan de diagnostiska ta olika mängder tid att köra, går igenom en rad tester och därefter anger om minnet förbi. Om resultatet är ett misslyckande, bör minnet tas bort och ersättas innan du fortsätter med annan verksamhet.

När människor börjar stöta stoppa fel, trög programvara, operativsystem problem och andra oberäkneliga beteende på sina datorer, det kan vara ett tecken på att något gått fel med minnet. Ibland kan datorn visas även ett felmeddelande anger att RAM är felaktig och det behöver kontrolleras och eventuellt bytas ut. I alla dessa fall, ett minne diagnostik kan användas för att lära mer om situationen och, om inte annat kommer den fastställde out dåligt minne som boven för problemen.

Köra ett diagnostiskt when ett dator har ett operativsystem vanligtvis kräver att datorn startas om för att köra testsystemet minne. Datorn visar en skärm som anger att testet körs, och sedan börjar om igen att lägga fram resultat. Andra diagnostiska verktyg kan även köras för att identifiera tecken på problem, såsom virusinfektion, skada på hårddisken, och så vidare.

Om minnet inte klarar provningen, betyder det att den är skadad och potentiellt instabila. Även om det kan vara möjligt att använda datorn, människor riskerar att förlora data eller får andra problem, vilket gör det tillrådligt att ersätta minnet. När minnet är ersatt, ett annat minne diagnostik bör utföras för att bekräfta att det nya minnet är i gott skick. Om den är felaktig, bör det returneras, de flesta detaljhandlare vet att det ibland finns problem ur lådan, och de kommer att byta ut en produkt med ett minimum av krångel när folk förklarar att RAM inte ett minne diagnostik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.