Vad är en systemintegratör?

en systemintegratör är en person eller ett företag som kombinerar flera olika komponenter till ett helt fungerande system. Till exempel, ett företag som vill sätta ihop ett automatiserat arbete cell kan hyra en systemintegratör att utforma och genomföra detta projekt. Den systemintegratör kan behöva för att hitta en leverantör av en robotarm, en maskin vision system, ett materialhanteringssystem, säkerhetssystemet, och knyta alla dessa separata delar tillsammans så att de arbetar tillsammans som en helhet.

systemintegratör kräver en särskild uppsättning färdigheter. Även om systemintegratören kanske inte behöver veta hur man bygger alla de komponenter som hela systemet, en god förståelse för hur de fungerar och hur de passar ihop krävs. I många fall de olika delarna inte kommer ursprungligen vara tänkt att användas tillsammans. Den systemintegratör kommer att behöva arbeta med tillverkarna av de olika komponenter för att lösa eventuella konflikter mellan de olika komponenterna.

Många branschstandarder har sakta utvecklats för att göra systemintegratören arbete lättare. Det finns även programvaror som gör att systemintegratören att utveckla modeller för att se hur systemet ska interagera tillsammans, även om tyngdpunkten ligger oftast på den fysiska nivån. Till exempel om det finns två eller fler robotar i ett arbete cell, är de program som körs på varje robot samordnas så att det inte krockar? Lyckligtvis är detta problem ofta de mest lätt lösas i systemintegratören projektet.

Problem med elektriska störningar och fel i kommunikationen mellan enheterna är ofta mycket svårare för systemintegratören att lösa. Mindre variationer i tillämpningen av olika branschstandarder kan göra även två system som använder samma protokoll ska ointelligenta till varandra. Mest förvirrande är att ofta kan det fungera för det mesta, med bara några enstaka undantag som orsakar problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.