Vad är en syntetisk ekonomi?

spel och ihållande virtuella världar som anställer sin egen form av valuta, deltagare köper virtuell valuta med riktiga dollar. Detta genererar en syntetisk ekonomi i den virtuella världen.

I spel kan användare köpa vapen, hemligheter, tecken eller verktyg. Andra virtuella världar skapas inte för spel, men för att simulera verkliga livet samhällen. I dessa virtuella världar, kan deltagarna köpa kläder, fastigheter eller företag. Tanke på att många online-spel och virtuella samhällen har hundratusentals användare interagerar, köpa och sälja, leder till en syntetisk ekonomi grundmodellen inom varje virtuell värld med några aspekter som speglar verkliga ekonomier.

En del experter fruktar att användare kan sjunka för mycket verkliga pengar in i en syntetisk ekonomi och glömmer att köpet har inga materiella motsvarighet. Business Week tidningen innehöll en fastighets-mogul i Second Life , en virtuell värld gemenskap, som gjorde flera hundra tusen verkliga dollar år sälja virtuell mark. Även om detta är verkligen ett undantag, det visar hur många människor är beredda att sjunka surt förvärvade verkliga kontanter i en syntetisk ekonomi.

Att människor som aldrig upplevt en virtuell värld skulle detta begrepp säkerligen ljud bisarra. Varför handel verkliga dollar för "falska dollar?" Svaret är enkelt: virtuella världar är tvingande, märkligt beroendeframkallande platser. När är intresserade av en virtuell värld, börjar användaren att identifiera sig med sin avatar och världen i sig. Precis som i den verkliga världen, vill användaren att utmärka sig i den virtuella världen, för att särskilja eller hänge sig åt sig själv, vilket till slut leder till att köpa saker som ger näring till syntetiska ekonomin.

Wikipedia konstaterar att i december 2004, en ö i Project Entropia säljs för virtuella dollar motsvarande 26. 500 verkliga amerikanska dollar (USD), medan en virtuell rymdstation avsett att vara en nattklubb säljas för ett belopp motsvarande 100. 000 USD. En syntetisk ekonomin erbjuder obegränsade möjligheter för ett helt nytt sätt att generera verkliga dollar. Men allt som köpts i en syntetisk ekonomi är föremål för förlusten utan ersättning. Verkliga lagar har inte hunnit ikapp med de speciella förhållanden som genereras av virtuella världar och lämnar virtuella världar i "Wild Wests" i dataåldern. För de flesta är dock steget in i virtuella världar en social tillflyktsort, och investeringar i syntetiska ekonomin är förmodligen blygsam nog att vara en Guilty Pleasure-för många, en Guilty Pleasure värd varenda krona.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.