Vad är en platt bildskärm?

En platt skärm kan hänvisa till antingen en dator eller tv-monitor som inte använder katodstrålerör (CRT) teknik, men vanlig LCD-eller plasma-teknik. Detta gör att skärmen har en tunn profil, vilket är hur platt bildskärm har fått sitt namn. På grund av sin låga vikt, liten footprint, tydlighet och digital teknik, platt bildskärm har blivit övervaka valet.

Innan platt bildskärm, var den CRT-standarden. Dessa skärmar är lätta att identifiera genom buktande ryggen eller bildröret. Vakuumrör skärmar är inte bara skrymmande och tunga, men de är miljövänliga och släppa ut mer strålning än en platt skärm.

Det finns många fördelar med ett platt bildskärm finns det också en eller två potentiella nackdelar. En begränsad betraktningsvinkel kan vara en, men det är lätt undvikas genom att handla discriminately, eftersom visningsvinkel ingår i specifikationerna för dessa produkter. En annan potentiell nackdel är att vara bunden till "upplösning".

En CRT-skärm visar skarp text i alla stödde resolutionen, men en platt bildskärm endast ger helt klart texten i upplösning. På en 19-tums skärm det kan vara 1280 x 1024 bildpunkter. Att byta till en lägre upplösning kommer att göra texten att visas suddig något eller suddig.

Varför skulle någon vilja byta till en lägre upplösning? I högre upplösningar, bilder förbättra men också bli mindre. Till exempel ikoner på skrivbordet, verktygsfält inom mjukvara och menyer i operativsystemet är alla reduceras vid högre upplösningar. Även om många av dessa punkter kan justeras upp, en del människor föredrar en lägre upplösning för att få övergripande större bilder på skärmen. Detta kan vara ett särskilt intresse för dem med nedsatt syn. I detta fall bör en tanke noga platt bildskärm före köp för att vara säker på att upplösningen blir bekväm.

Platta bildskärmar har minskat stadigt i pris och samtidigt förbättra kvalitet. Spelare och video-redigering yrkesverksamma tenderat att undvika dessa monitorer som ursprungligen på grund av "spökbilder" med snabb grafik, men detta är inte längre ett problem. En snabbare responstid och ökad synfältsvinkel har gjort platt bildskärm mer populär än någonsin. Med sin tydliga digitala bilder, platssparande fotavtryck och ultra-låga vikt är den platt bildskärm en välkommen förbättring över sina CRT föregångare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.