Vad är en optisk tangentbord?

Ett optiskt tangentbord är en enhet som trådlöst ansluter till en dator och fungerar som en data inmatningsenhet, liknande vad ett traditionellt tangentbord kan göra. Med fokus i många datortillbehör går trådlöst, erbjuder detta tangentbord denna fördel också. Dessutom är en annan typ av optisk tangentbord en att projekt ett virtuellt tangentbord på en plan yta, även om termen optiska tangentbord är inte allmänt tillämpas på den typ av hårdvara.

I verkligheten är termen optiska tangentbord en missvisande, sannolikt från det faktum att trådlös datormus kallas optiska möss. I datormus, hänvisar termen optiska inte till sambandet teknik mellan musen och datorn, utan snarare spårningsteknik i musen. Ett trådlöst tangentbord är vanligtvis ansluten till en dator via en IR-anslutning, ungefär som en fjärrkontroll fungerar, eller via radiofrekvenser. I vissa fall kan en Bluetooth ®-anslutning användas, som ger upphov till termen Bluetooth ®-tangentbordet. På sätt och vis, med tanke på IR-anslutning termen optiska tangentbordet kan fortfarande tekniskt sett betraktas som korrekt.

Av någon anledning frasen optiska tangentbordet används ofta när man hänvisar till ett trådlöst tangentbord. I dessa fall är det allmänna uppfattningen är att begreppet optiska har tagit plats av begreppet trådlösa . Dessutom är trådlösa tangentbord och optisk mus förpackade ofta tillsammans, vilket ytterligare kan förstärka den felaktiga termen i vissa människors huvuden.

Fördelen med ett trådlöst tangentbord ligger i förmågan att flytta runt, snarare än att bli bunden till en radie av några meter runt huvudprocessor av datorn, som ett trådbundet tangentbord skulle bli. Detta kan vara särskilt användbart när presentationer som kräver användning av ett tangentbord. I vissa fall har en dator bredvid ett podium är inte praktiskt. Det kan dock vara lättare att ha ett trådlöst tangentbord på podiet.

Ett trådlöst tangentbord, annan än den teknik som ansluter den till datorn, fungerar på samma sätt någon annan teknik. Sensorer känner av när en knapp trycks in och skickar denna information tillsammans i form av en elektrisk signal som sedan behandlas av en dator och visas på skärmen. Det enda som skiljer är hur den signalen kommer till CPU. De flesta trådlösa tangentbord kosta mer än motsvarande trådbunden versioner, men kostnaden är fortfarande överkomligt för många computern ägare. Att hitta en för mindre än $ 30 US dollar (USD) är normalt inte ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.