Vad är en optisk mus pad?

En optisk musmatta är helt enkelt en musmatta som har optimerats för att fungera bra med en optisk mus. Skillnaderna mellan hur en optisk mus och en traditionell mus är ganska betydande. Av denna anledning, de har olika behov när det gäller kvaliteter i en musmatta.

Den traditionella boll och mus setup gjort sitt utseende på 1970-talet. Det infördes som ett pekdon att kommunicera med datorn och är vanligtvis representeras på skärmen som en pil. Det fungerar genom att upptäcka rörelser i ett tvådimensionellt plan, när guidad överst i ett tyg eller plast musmatta. Kulan sitter inuti musen men är delvis utsatt för att kontakta musmatta. Musen hus två vinkelräta rullar pressas upp mot gummi musen bollen. En rulle registrerar vertikala rörelse, den andra horisontell. När rullarna flytta som svar på musen bollen skickas signaler till datorn att ändra pilens skärmen position på X och Y axlarna.

En av de nackdelar som den mekaniska musen design är att bollen utsätts för damm och smuts på undersidan. Lint kan plockas upp av bollen och hindra rullarna från korrekt registrerar musens rörelser, vilket återspeglas på skärmen med oregelbundna pil rörelse. Med jämna mellanrum kommer användarna att ta bort musen kulan och rengör den samt valsar för att återställa en smidig lösning.

lyssna de klagomål från konsumenter, den optiska musen inte längre åberopas en boll och rullar för att upptäcka rörelse och ersätta dem i stället med en lysdiod eller IR diod och fotodioder. I de tidigaste dagar, behövs den nya tekniken en specialiserad optisk musmatta med en reflekterande ansikte. Rutnätslinjer trycktes med infraröd absorberar bläck på en metallyta. Datorn kan sedan spåra rörelse genom att beräkna musens hastighet och riktning över linjen.

En modern optisk mus inte kräver en särskild optisk musmatta. Utrustad med en bildbehandling chip, en optisk mus i huvudsak använder en kamera för att ta successiva bilder av musmattan ytan. Bildruta förändringar bearbetas och översättas till skärmen rörelse. En optisk mus kan även fungera utan en musmatta. Däremot är friktionen av en traditionell musmatta väsentliga för att använda en mekanisk boll och mus.

Även om en optisk mus kan användas på en mängd olika ytor, det kan ha problem med att registrera rörelse över glansiga eller genomskinliga ytor. Undvik optisk mus kuddar som är öppna, genomskinliga, eller reflekterande. Vissa tillverkare hävdar en sexkantig mönster förbättrar motion tracking. PC-spelare som söker ut bra svarstid, hastighet och känslighet kommer att värdera en optisk musmatta med en bred yta som erbjuder smidiga glidförmåga. Ett bra underlag är tillverkad av slagtålig plast med en gummerad halkfritt botten att gripa skrivbordet. Dessa funktioner kan också hjälpa till att förlänga batteritiden i trådlös optisk mus. Tyg bindor rekommenderas inte på grund hakar kan utvecklas som kan hindra ett smidigt rörelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.