Vad är en offlinemappfil?

en offlinemappfil är helt enkelt en plats att lagra information hittas vanligen i ett nätverk när en användares dator inte är ansluten till nätverket. Detta ger fördelar med att kunna arbeta oberoende av nätet, men ändå har ett bekvämt sätt att ändra filer på det nätverket när anslutningen har återställts.

offline system mappfil som erbjuds i Windows XP och Windows 2000 är unika från portföljen som erbjuds i tidigare versioner av Windows-operativsystem, eftersom det automatiserar processen med att lägga till, ändra och ta bort filer när nätverksanslutningen återupprättats. Tidigare, ladda ner och ladda upp filer före och efter offline var en manuell process. Om användaren glömt att göra uppgiften, det helt enkelt inte skulle få genomföras.

För att ställa in offline systemmappen fil i Windows XP, gå till Den här datorn och klicka sedan på "Mappalternativ" på "Verktyg "-menyn. Hitta de "offlinefiler" på fliken och klicka på "Aktivera offlinefiler. " Ett antal andra alternativen är också tillgängliga för användaren, baserat på personliga preferenser, inklusive möjligheten att synkroniseringen när du loggar på eller stänga av nätet, eller under båda tävlingarna.

Observera att Windows inte tillåter skapandet av en offlinemappfil om inte snabb växling mellan användare är inaktiverad. För att avaktivera, gå till kontrollpanelen och hitta "Användarkonton. " Välj sedan "Ändra hur användare loggar in eller ut. "

Att en fil mapp tillgänglig offline, hitta önskad mapp på nätverksenheten och se till att det är en delad mapp. Öppna den och sedan på "Arkiv"-menyn väljer du alternativet "Gör tillgänglig offline. " Detta kommer att slutföra skapandet av offlinefil mappen och ge tillträde när du kopplar från nätverket, så länge alternativet valdes för synkronisering när du loggar ut.

Microsoft Outlook erbjuder också en offline-funktion mappfil för användare som använder ett Microsoft Exchange Server-e-postkonto. De flesta hemanvändare har ett POP3-konto som öppnas genom sin Internet-leverantör och kommer därför inte att kunna använda den här funktionen. Men för dem med ett Exchange Server-e-postkonto, ger detta ett bekvämt sätt att hantera e-postmeddelanden offline.

Kort sagt gör en offlinemappfil arbetar med ett nätverk smidigare genom att ger användaren tillgång till nätet filer oavsett hur situationen är. Även fjärrkontrollen nätverksanslutningar blir allt vanligare, det fortfarande kan finnas tillfällen när de inte är tillgängliga för en rad olika skäl. En offlinemappfil garanterar arbete kommer inte att sluta att fungera, även när nätverket gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.