Vad är en modulär dator?

I en värld av persondatorer (PC) är det många frestas att köpa rabatterade paket från stora varumärken. Även om dessa förpackas-apparater är byggda för att sälja billigt och kan erbjuda fantastisk teknik, har de ofta en brist. Många datorer är svåra att uppgradera, ett fel vissa experter tillskriva saluföringssystem som kräver att användaren att hålla inköp av nya modeller med några års mellanrum för att hålla sig à jour med tekniken. Svaret på detta är den modulära datorn. Med hjälp av standardiserade delar och är lätt att uppgradera och eftermontera, en modulär dator kan användare flytta med teknik och köpa nya och mer avancerade komponenter som de visas på marknaden.

Eftersom mycket få tillverkare erbjuder ett modulärt datorsystem är det ofta nödvändigt att bygga en från scratch. För att göra detta kräver en viss dator kunniga, de grundläggande kraven inte är annorlunda än någon dator. En bildskärm, högtalare, tangentbord och centralenhet (CPU) är de mycket grundläggande byggstenarna i en dator. Poängen med ett modulsystem är att hitta delar som möjliggör enkel utbyte och underlätta uppgraderingar. Liksom en garderob som ändras innehållet som nya trender uppstår, kan funktionerna i en modulär dator flyttas ut, bytt ut, och förändrade lika lätt som förra årets tröjor.

När man bygger ett modulärt datorsystem, komma ihåg att makten morgondagens behov sannolikt är betydligt större än idag. För att kompensera kommer det att bli nödvändigt att köpa ett nätaggregat och CPU fall som erbjuder den högsta kapaciteten och bästa kylning alternativ. Detta gör att ny teknik för att integrera, utan att spräcka makten eller överhettning av systemet. Titta även på delar som erbjuder störst mängd portar för att ansluta ytterligare komponenter och utbyggnad av systemet med externa delar.

Minne är viktigt för att bygga en modulär dator, men inte lika viktigt som det kan verka. Den flexibilitet och enkel användning av externa hårddiskar och flashenheter är nu väl etablerad. Dessutom, att skära ner på minne behov, praxis återvinningstekniker med datorn. Om det finns 50 video installerade spel, är det osannolikt att alla håller på att spelas. Säkerhetskopiera sparade spel till en extern hårddisk och avinstallera spelet för att återgå välbehövligt utrymme utan att förlora data.

Nackdelen med modulära maskiner är det ursprungliga priset. Som de komponenter som kan komma från när och fjärran, kommer de att kosta oftast mer än en hel dator inköpt på en stor låda butik eller online. Ändå noggrant hålla ett öga på utbudet lager gör att modulära användare att köpa de bästa bitarna till bästa pris. Sedan enkel uppgradering eliminerar behovet av att köpa en ny dator med några år kan en modulär dator spara användarnamn en avsevärd summa pengar på lång sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.