Vad är en matematikprocessor?

en matematikprocessor ett datachip som hanterar flyttalsoperationer och matematiska beräkningar i en dator. I början av datorer har detta chip separat och ofta frivilligt, och var främst används i datorer där Computer Aided Design (CAD) var den primära fokus. Persondatorer så aktuella som de 386 PC haft separata matematik coprocessors.

I dagens datorer är matematikprocessor allmänhet inbyggd i processorn, vilket gör att core CPU till offshore den matematiska beräkningar för att dess matematikprocessor. Detta bidrar till den CPU hålla flera processer på en gång eftersom det kan låta någon math coprocessors närvarande för att hantera dessa intensiva beräkningar.

program på en dator som ett CAD-program eller till och med ett kalkylblad som arbetar med flyttal enheter ( FPUs) och beräkningar reläet på en dators matematikprocessor att hjälpa till att utföra dessa beräkningar. Detta gör processorn mer tillgängligt för operativsystemet och de sammanlagda PC förvaltning.

Tänk på matematikprocessor i likhet med en dators Graphics Processing Unit (GPU). Detta är ett separat kort som hanterar grafik rendering och kan förbättra prestanda i grafikintensiva applikationer som spel. Den matematikprocessor, är dock varken lika dyrt eller som märks i de flesta datorer, en stor del av chipset för matematiska beräkningar. Med tanke på att majoriteten av en dators åtgärder matematiska eller binär spelar matematikprocessor en mycket viktig roll, även om det är normalt osynlig eller obemärkt av alla datoranvändare.

Eftersom nyare datorer innehålla matematikprocessor som en del av processorn, dess åtgärder syns inte annat än genom total CPU-övervakning. När han fortfarande frivilligt, inte det faktum att matematikprocessor en del av den totala CPU-stöd prestanda eftersom program som kan utnyttja dessa funktioner kommer att göra det utan åtgärder från användaren. Jämföra resultatet för ett Excel-ark på två datorer, en med och en utan en matematikprocessor ska visa betydande förbättring i prestanda där chipet är närvarande, med tanke på CPU-chip hastigheterna är desamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.