Vad är en ergonomisk mus?

En mus är ett pekdon som styr förflyttning av markören på en dators bildskärm. Det är en av de främsta datortillbehör. I själva verket känner många datoranvändare inte hur använder sina datorer utan hjälp av musen. Som en central dator komponent, det är ofta för långa tidsperioder. Långvarig användning av möss leder ibland till problem såsom muskel trötthet, inflammation, spända axlar och armbågar, och karpaltunnelsyndrom. Dessa sjukdomar och datorrelaterade skador är precis vad en ergonomisk mus söker undvika.

En mus blir en ergonomisk musen när den är bekväm och lätt att använda, både fysiskt och psykiskt. Inte alla möss är så där, dock. Ergonomiska möss som är särskilt konstruerad av ingenjörer, läkare och andra yrkesgrupper för att minska trötthet och repetitiva stress ålagts din handled, hand och arm.

Den ökade komforten i en ergonomisk mus leder till ökad produktivitet för användaren. Faktum är att vissa ergonomiska möss skryta med att de kommer att hålla handen i en "optimal arbete zon. "

En gemensam nämnare mellan olika ergonomiska möss är att de hålla handen i en mer naturlig position och neutral vinkel, i motsats till den vanliga musen som kräver att du vrider din underarm. Denna ställning är ofta faktureras som en "handskakning position"-en term som kommer att komma upp en hel del när du söker efter ergonomiska möss.

Förutom detta är olika produkter lägga till olika funktioner. Somliga skryta med extra knappar som är programmerbara med olika funktioner. Några har justerbara storlekar medan andra tar ett "en form som passar alla handstorlekar"-metoden. En del fastnar på den reguljära övergripande formen, medan andra går för "vertikal grepp. " Andra fortfarande har inbyggd palm stöder rullningshjul, optiska sensorer, inbyggda trackballs och soft-touch-material.

En ergonomisk mus kan också komma i vänster och höger varianter samt kabel och trådlös. Många är kompatibla med olika operativsystem såsom Windows, Mac OS X och Linux. För maximal enkelhet och bekvämlighet, kan den ergonomiska mus vara slagit sig ihop med andra ergonomiska datorutrustning, inklusive ergonomiska tangentbord, ergonomisk musmattor, handleden vilar, och stöder armen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.