Vad är en diskussion tråd?

Inom Internet meddelande forum, bloggar, e-post listserves och även på nyhetssidor där kommentarer kan skickas, kan det finnas diskussionstrådar, ibland även kallad ämne ämnen eller gängade diskussioner. En diskussion tråd hänvisar till två separata men relaterade saker. Först är de handla-som kan hanteras av programvara eller en moderator-sammanföra alla kommentarer och diskussioner om samma ämne. För det andra kan en diskussion tråd definieras som ett ämne som diskuteras av en grupp. Tråden är ett enda fokuserad ämne i de flesta fall, och alla kommentarer om ämnet listas med det.

För första definition kan det finnas ett antal sätt att gruppera en enda diskussion tråd. Varje inlägg kan helt enkelt dyka upp i den ordning som det mottogs. På webbplatser som är övervakade inlägg i samma tråd får inte visa upp en stund tills någon läser och godkänner svaret. Andra gånger visar det senaste inlägget upp först, och första kommentarer är grupperade i omvänd ordning.

I diskussionstrådar kan människor ha möjlighet att svara på en enkel post till diskussionen, som sedan kan tas upp till höger under inlägget, ofta anges för att visa att det är ett svar tabbing i svaren något eller efter ämne titel. Om du tar problemet med någon synpunkt eller vill berömma något sagt av en annan affisch, kanske du kan svara direkt till deras synpunkter. Detta visar en intressant fråga om varje enskild diskussion tråd.

Nätetikett kräver att du riktigt förstår hur till post och hur en tjänst kommer att visas i en diskussion tråd. Om tjänster visas i ordning mottagits eller omvänd ordning utan ett svar funktion, kanske du vill referera till befattningshavare ni diskuterar så att folk förstår vad du pratar om. Det kan vara lätt att tappa innebörden av ditt inlägg när du inte kan svara i en tråd. Du bör också vara säker på om du bara lägger till nya tankar att diskussionstrådar som du inte använder ett svar funktion att svara på någon annans särskilda kommentarer, utom då detta är din avsikt.

En annan netikett problemet beror på en enda diskussion tråd ofta kräver att du stannar på ämne. Om du har en ny fråga som inte är kopplad till en viss tråd, kan du skicka detta någon annanstans på en plats, eventuellt i form av en blogg eller ett nytt meddelande. I huvudsak bör du titta på annat håll för att skapa dina egna "nya" idé istället för att lägga till den i en tråd som det inte har något samband.

Det finns ett undantag. Ibland en artikel, blogg eller ämne är stort och uppmuntrar en öppen tråd, vilket innebär att du kan diskutera allt som rör en mycket större fråga eller göra små uppskattande eller negativa kommentarer som du vill. En öppen diskussion tråd är inte bundet av samma netikett regler, även om du fortfarande kan vara bra att följa råden för att besvara specifika kommentarer, som beskrivits ovan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.