Vad är en databas arkitekt?

kallas ofta en data arkitekt, en databas arkitekt är en person som är ansvarig för att skapa och sammanställa de uppgifter aspekter i en databas arkitektur. Detta är en integrerad del av många affärsverksamhet, eftersom stora företag, och även små företag ofta är beroende av databaser för att lagra och hantera stora datamängder. Databasen arkitekt är högutbildade experter som har skapat denna virtuella struktur, att hålla det igång i ett effektivt och säkert sätt.

En databas arkitekt ansvarar för att utföra ett brett spektrum av uppgifter. Han är ofta ansvarig för att utforma, utveckla och genomföra databaser, säkerställa integriteten av data, och arbetar med en rad olika verktyg databashantering. Dessa är bara några av många uppgifter en sådan professionell är skyldig att utföra på en regelbunden basis. På grund av dessa omfattande ansvar, en databas arkitekt skall genomgå grundlig utbildning och få ordentlig certifiering för att utföra sin roll effektivt.

Den som vill arbeta som en databas arkitekt är att inrikta sin utbildning på de områden av programmering och databas arkitektur. Det här jobbet kräver vanligtvis en kandidatexamen, men en magisterexamen rekommenderas för personer som vill sticka ut från konkurrensen på ett sådant snabbt växande område. Certifieringar i datorprogrammering kan också öka individens chanser att bli anställd som en databas arkitekt. De intyg som bevis på den sökandes kunskaper i databas programmering och design.

Databas arkitekter vanligtvis krävs för att ha omfattande kunskap om databas-plattformar. Dessa plattformar kan vara allt från databashantering, såsom MySQL till SQL Server ®. Det är lämpligt för potentiella kandidater skall få erfarenhet av de plattformar som används oftast i de områden där de vill att specialisera sig.

Förutom att ha förmågan att underhålla databasstrukturer, en databas arkitekt bör även inneha effektiv kommunikationsförmåga och kunna arbeta i team miljö. Arkitekter arbetar ofta i team miljö där de måste ofta samverka med annan personal. Exempelvis kan den enskilde behöver för att överlägga med webbutvecklare och beslutsfattare för att diskutera status databasen arkitektur. Även om det kan vara en mycket ansträngande ställning, är databasen arkitekter i allmänhet betala dyrt för sitt arbete.

roll en databas arkitekt utför kan beskrivas som krävande i bästa fall. Sökande som är intresserade i ett sådant läge bör ha i åtanke att inrättandet av en karriär inom detta område kräver tid, tålamod och kontinuerlig ansträngning. Även om framsteg i teknik har gjort detta till en mycket konkurrensutsatt område, innebär det också att skickliga arkitekter är mycket efterfrågade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.