Vad är en certifikatutfärdare?

En Certificate Authority (CA) är en betrodd tredje part som utfärdar digitala certifikat , främst till online-företag. Certifikatutfärdaren borgar för identifiering av företaget som en försäkran för någon att utbyta personlig information såsom namn, adress, kreditkort, protokoll bank eller journaler. All sådan information handlas i krypterad form mellan de två parterna, med digitala certifikat fungerar som en positiv ID förtroende för allmänheten.

Eftersom det är lätt för tjuven med ett minimum av kunskaper för att skapa en webbplats och uppträda som en legitim verksamhet i syfte att stjäla personlig information från besökare, har digitala certifikat blivit en nödvändighet. Certificate Authority kräver information från att tillämpa verksamhet såsom namn, adress, telefon, fysisk data som faxade poster och verksamhetens offentliga krypteringsnyckel, som används för att kryptera all känslig information den samlar från sina kunder. Övriga register och personliga intervjuer kan också krävas.

När en webbsida företag har uppfyllt kraven, utfärdar certifikatutfärdaren ett digitalt certifikat som binder ID och offentliga krypteringsnyckel till webbplatsens säkra server. När en kund ansluter till säkra server kommer den digitala certifikat utfärdat av certifikatutfärdaren att skickas till kundens webbläsare. Webbläsaren kontrollerar att kontrollera att det är så innan du accepterar den krypterade sessionen.

förtroende digitala certifikat är bara så bra som det intyg som utfärdar dem. Av denna anledning, om CA inte erkänns, kommer webbläsaren poppa upp en varning om det. Nyare Certifikatutfärdare som ännu inte är erkända kan ha sitt eget digitalt certifikat signerat av en mera välkända CA. Du kanske undrar varför någon skulle få ett digitalt certifikat från en okänd certifikatauktoritet. Svaret för mindre företag är förmodligen mer överkomliga.

Även om digitala certifikat är oftast utfärdas till företag eller organisationer kan enskilda får också ett digitalt certifikat från en certifikatutfärdare. Vissa företag kräver detta anställda som vill dra fördel av bekvämligheter såsom online fackliga tjänster. Den digitala certifikat verifierar identiteten hos den anställde begär personliga tjänster. Avgifter för digitala certifikat varierar mellan certifikatauktoriteter, men i allmänhet digitala certifikat som utfärdas till personer som är billigare än de som utfärdas till företag. Vanligen, avgifter omfatta en till tre år, måste sedan förnyas för att behålla certifikatet nuvarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.