Vad är en bredbildsskärm?

En widescreen monitor är en skärm som ofta är bredare än den traditionella övervaka storlek som i allmänhet har godkänts för år som främsta standard. De standardformat för monitorer har 4:3, där det är något bredare än den är hög. Det finns ingen branschstandard definition som passar, en widescreen monitor är en som är bredare än denna kvot.

Det vanligaste formatet widescreen-skärmen är inställd i förhållandet 16:9. Detta är ett konkret förhållande som hjälper till att ge många av fördelarna med en bildskärm på ett sätt som inte är så extrem som vissa format. Om en dator blir för stort i displayen, men det förlorar en del av dess funktioner. Vissa bärbara datorer är komprimerade något mer, med en bildskärm som är 16:10. Dock är skillnaden knappt märkbar.

popularitet widescreen datorskärmar sammanfaller med utvecklingen av HDTV och det formatet popularitet. Medan de två inte nödvändigtvis har ett direkt samband, verkar efterfrågan på bredskärmar att ha passerat ett par olika genrer. Detta kan ha något att göra med DVD-och Blu-Ray ®-skivor, som blir allt bara tillgänglig för uppspelning i widescreen format och kan spelas på både tv-apparater och datorer.

widescreenskärmar flera fördelar för dem som använder sina datorer som underhållning maskiner. För dem som vill ha en sannare bild av hur en film var tänkt att visas, utan minimera och irriterande brevlådor, en bildskärm är nödvändig. Dessutom finns många dataspel också skjuten i en widescreen-format. Även om det kan vara möjligt att spela dessa spel på en skärm med en mer traditionell förhållande är det inte avsikten med producenten.

För dem som är intresserade av en bildskärm kommer valet leder sannolikt till en LCD- skärmen. Även om det är möjligt att göra en widescreen i en CRT-format är det i allmänhet inte gjort. Men för dem som vill ha en bildskärm i den traditionella CRT-tekniken, det finns några på marknaden. En är Trinitron ® widescreen från Sony.

De som köper widescreen monitor i en LCD-format kan hitta det finns några kompromisser till de traditionella CRT-format. Först kommer det sannolikt att en mer begränsad betraktningsvinkel. För det andra LCD i allmänhet inte visar färger så korrekt och dessa färger kan variera något beroende på betraktningsvinkel. Därför kan de som har för avsikt att arbeta med färg-intensiva applikationer såsom video och fotografier, vill ta hänsyn till detta när man tittar på widescreenskärmar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.