Vad är en YouTube-kändis?

en YouTube kändis är en person, och i vissa fall, ett djur, som har vunnit allmänt erkännande på Internet och utanför genom att uppträda i en video visas på YouTube. com. Inte alla YouTube kändisar har nått sin status frivilligt. Särskilt under de tidiga stadierna av viral video, vissa YouTube kändisar inte kände att de hade filmat på video eller att denna video senare upp på Internet. I dessa fall, där ursprunget till YouTube-kändis var svårt att spåra upp, fick de ofta ett smeknamn som beskrev deras video, som "Star Wars Kid", "Arg tyska Kid", eller "The Bus Uncle. "

Efter YouTube köptes 2006 av Google ™, såg en ökning i popularitet som hemsida för Internet video. Sedan dess har många företag försökt att ta tillvara den potential för viral marknadsföring inneboende i videor på YouTube. I sin tur har denna rörelse även gett upphov till YouTube kändisar som lonelygirl15, som var med i en serie av dagboksliknande stil videor tonåriga Vlogger (video bloggare), Bree, men avslöjades senare att vara professionell skådespelerska, Jessica Lee Rose, som hade agerat en rad skript som banade väg för Creative Arts Agency (CAA).

Ett annat exempel på en populär YouTube-kändis är 26-åriga Wisconsin bosatt och "Queen of YouTube" Nornna. Nornna utvecklat en kult-efter på YouTube genom utstationering en serie med över 600 hemvideofilmer sig själv och sin katt, fläckar. De videor funktionen YouTube kändis utför vardagliga, dagliga sysslor, såsom kamma håret eller äta en majs hund under tystnad.

Ett av de mest populära exemplen på en djur-vände-YouTube kändis är "Den dramatiska Hamster. "Ett kort klipp från en japansk tv-show, och har video en präriehund som vänder dramatiskt mot kameran, vilket ger en rafflande stirra. "Dramatiska Hamster" senare parodierade i en video Mash-Up av bandet, Weezer för deras låt Pork and Beans .

YouTube kändisar som har använt Internet video till ytterligare sin karriär självständigt i media omfattar Tay Zonday, Obama Girl, och Andy Milonakis. Dessa och andra YouTube-kändisar har samlat media exponering i TV, tidningar, och i vissa fall, förvärvade företagens sponsorer som betalar för produktplacering inom videoklipp som har dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.