Vad är en Web 2.0-konferensen?

Web 2. 0 är en hänvisning till ökad interaktion med Internet och möjligheten för användare att delta i den, istället för att bara passivt tittar på den, och termen kan vara mer allmänt tillämpas på sociala medier. Det finns en del argument om vem som myntade termen, men det har blivit använt ofta sedan mitten av 2000-talet, då Internet har dramatiskt förändrats under kapacitet. Detta har lett till en rad konferenser för att hantera eller visa upp dessa förändringar och en av dessa var den populära Web 2. 0-konferensen. Konferensen finns fortfarande, men dess namn har ändrats till Web 2. 0 och Web 2. 0 Expo.

Web 2. 0-konferensen inrättades av O'Reilly Media, som grundades i slutet av 70-talet av tech guru och förläggare Tim O'Reilly. Företaget har alltid haft en stark närvaro på Internet och varit en del av de nyheter som är förknippade med Internet. Eftersom de publicerar många böcker om teknik ämnen, har de blivit en viktig länk till förståelsen av många komplexa förändringar i webb-och andra datorprogrammering. Men för vissa, kan O'Reilly vara mest kända för sina många konferenser, bland annat Om 2,0 konferenser och reger 2,0 toppmötena och montrar.

Den första Web 2. 0-konferensen hölls i San Francisco 2004, och innehöll en lineupen av högtalare som stod i spetsen för att utveckla Internet-program vid den tiden. Konferensen var mycket utformad för affärsmän och investerare för att få dem att slingan om hur webben fungerade och dess potential för ny utveckling. Framgången för denna första konferens ledde till en önskan om årliga konferenser.

Samtidigt som affärsmän, var programmerare och investerare fascineras av att lyssna till talare, det var mycket intresse från den genomsnittliga Internet-kunniga personer för att förstå nya tillämpningar på webben och möjligheterna för ny utveckling. Detta ledde slutligen till O'Reilly erbjuder inte bara en konferens varje år, men också ett Expo. Expos göra funktionen högtalare, men de har också ett stort utbud av produktdemonstrationer, och några välkända talare. Även för närvarande på webben 2. 0 konferens har varit placerad i San Francisco, har O'Reilly värd Expos i San Francisco, New York och Berlin, Tyskland.

För närvarande är Web 2. 0-konferensen, (numera toppmötet) är en inbjudan händelse. Den täcks av pressen, särskilt de skriver i teknikområden, men den är exklusiv, som vill föra samman människor i förgrunden av Internet innovation. Expo är inte exklusivt, sker under flera dagar, och är öppen för allmänheten mot en avgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.