Vad är en Virtual Tape Library?

En virtuellt band bibliotek (VTL) kombinerar bandkopia emulering programvara med hårddisk arkitektur för att ge en överlägsen arkivering lösning för säkerhetskopiering. Ett virtuellt bandbibliotek är snabbare, mer flexibel, mer robust och mer kostnadseffektiv än band. Eftersom VTL använder disk till disk (D2D) backup, är det ibland kallas VTL D2D.

Medan bandenheter var den viktigaste metoden för arkivens backup hela 1990-talet, har mediet för magnetband sin del av inneboende nackdelar. Söka efter patroner, tillgång till information, och kopiera filer kan ta flera minuter i bästa fall ge en backup-enhet och kassetten fungera som förväntat. I början av det nya årtusendet blev hårddiskar tillräckligt billig för att göra dem en genomförbar och välkommet alternativ till säkerhetskopiering på band. Ange den virtuella bandbiblioteket en backup lösning som erbjuder alla bekvämligheter tejp metoden med hastigheten och tillförlitligheten av hårddiskar. Tillgång till filer med hjälp av ett virtuellt bandbibliotek är omedelbar, och även hårddiskar har rörliga delar, de är mycket mer tillförlitliga än magnetband.

Ett virtuellt bandbibliotek är även lämpligt på andra sätt. Använda diskarrayer kan en butik potentiellt upp till en terabyte av data eller mer i ett fåtal stora kapacitet hårddiskar som tar upp lite mer utrymme än en laptop. Använder RAID arrayer att läsa diskarna som en enda stor enhet, är de uppgifter som finns i "ett ställe" i stället spridas bland patroner. Arbetsstationer konfigureras med rätt meriter kan komma åt den virtuella bandbiblioteket utan att spilla extra anställd resurser för att hantera backup-enhet och förvalta backup eller återställa tjänster.

Ett virtuellt bandbibliotek använder tejp tävlan programvara för backup strategier. Detta gör det kompatibelt för att genomföra i en befintlig bandkopia struktur. En virtuell bandbibliotek kan också vara en del av en överflödig strategi för säkerhetskopiering som innebär hårddisk backup som den primära källan, och säkerhetskopiering på band som sekundär bibliotek. Patroner kan lagras på en säker plats utanför lokaler för maximal säkerhet. I händelse av brand eller stöld, kommer bandbiblioteket finnas ändå att bygga om systemet. Med hjälp av denna strategi, är patronerna också tillgängliga för transport till andra kontor eller platser där ett nätverk inte kan finnas.

Om ditt nätverk inte använder för närvarande ett bandbibliotek kan du vara intresserad av använder sant D2D snarare än ett virtuellt bandbibliotek eller VTL D2D. Sann D2D är inte begränsad till band-liknande emulering och kan använda externa hårddiskar överflödig som en mobil sekundär backup arkiv. Programvara för D2D är tillgänglig för RAID och icke-RAID-arrayer disken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.