Vad är en Underhåll Page?

sidan för underhåll är en sida som informerar besökare på en webbplats att webbplatsen genomgår underhåll och är inte tillgänglig. Allt innehåll på webbplatsen finns fortfarande, men det är inte tillgänglig för besökare under den tid som underhåll. Personer med behörig tillgång till webbplatsen kan ha möjlighet att se och ändra hemsidan, så att de utför nödvändigt underhåll.

Det finns flera anledningar att använda ett underhåll sida. I vissa fall kommer underhåll irritera användarna och destabilisera webbplats, vilket gör det lättare att ta på webbplatsen ned samtidigt som underhåll är klar att undvika frustrerande människor. Vid underhåll utseendet på webbplatsen kan ändras snabbt, kunde Links och andra avvikelser kan förekomma, folk på platsen kan förlora arbetet, bli förvirrad, eller oavsiktligt störa underhållsprocessen. I dessa fall kommer att lägga fabriken i underhåll läge gör det lättare för den person eller de personer som utför underhåll att fokusera på att genomföra förändringar.

I annat fall måste hela området faktiskt skall tas ned för arbete , i vilket fall en sidan för underhåll är nödvändigt för att varna folk vad som pågår. En webbplats kan förändras content management system, att genomföra omfattande uppgraderingar eller vidta andra åtgärder för att förbättra prestanda som skulle kunna resultera i tillfällig otillgänglighet.

Många system hemsida underhåll och innehållshanteringssystem komma med ett enkelt underhåll sidmallen. Mallen vanligtvis låter användare ändra underhåll meddelandet, meddelandet kunde leda besökare till en annan tillfällig plats, ger information om när uppgraderingar bör slutföras, och så vidare. Det är till hjälp för besökare att få information som "den är nere för underhåll mellan 02:00 UTC och 06:00 UTC" så att de vet när de ska in igen.

Vissa webbplatser genomgå regelbundna underhåll. I detta fall får varningar postas flera dagar innan underhåll så att användarna vet att webbplatsen kommer att vara otillgänglig under en fastställd period på en viss dag. Speciellt för saker som internetbanker, folk vill oftast veta i förväg när de inte kommer att få tillgång till en webbplats, så att de kan planera kring det.

Ibland underhåll tar längre tid än väntat, i vilket fall det är en bra idé att uppdatera information på sidan för underhåll för att hålla folk informerade. Vissa webbplatser kan också erbjuda sig att uppdatera läsarna via e-post när sidan är tillgänglig igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.