Vad är en RSS-Newsreader?

En Really Simple Syndication (RSS) nyhetsläsare är ett litet program för att prenumerera på webbsidan RSS-feeds för realtid uppdateringar av bloggar, nyhetsbrev och webb nyheter. RSS-nyhetsläsare är också kallad en nyhetsläsare .

Om din njutning blir Instant Web uppdateringar från dina favoritwebbplatser källor på nätet, en RSS-nyhetsläsare kommer att hålla er informerade på kortare tid än det tar att öppna locket på din telefon eller kolla din e-post. Många webbplatser erbjuder nu RSS som en gräsrotsnivå form av syndikering. Dessa webbplatser har en RSS-knapp, som kan vara en av flera formgivningar. När en användare har en RSS-nyhetsläsare installerat, allt han eller hon har att göra är att klicka på RSS-knappen för att prenumerera på foder från den webbplatsen. RSS-nyhetsläsare gör resten.

RSS diskussionsgruppsläsare varierar i användarvänlighet och funktionalitet. Vissa diskussionsgruppsläsare integrera e-post, podcast funktioner och även användare Network (USENET) nyheter. En RSS-nyhetsläsare kan också importera RSS-flöden från Kontur Processing Markup Language (OPML) filer eller andra RSS diskussionsgruppsläsare. Ytterligare andra ingår blogg utstationering och snabbmeddelanden (IM).

Det finns många RSS diskussionsgruppsläsare, den snabbt växande popularitet RSS kommer sannolikt att generera en fortsatt anstormning av ansökningar i framtiden. I vissa fall är en RSS-nyhetsläsare inte mer än en webbläsare plugin, som lägger till toolbar-funktioner till webbläsaren utan att skapa ett separat program. Mobil RSS diskussionsgruppsläsare arbeta med mobiltelefoner och personliga digitala assistenter (PDA) som har tillgång till Internet. Många av dessa program är fritt tillgängliga på nätet.

Om letar efter en RSS-nyhetsläsare för Windows operativsystem, några populära program FeedDemon , Omea Reader , Awasu Personal Edition , Google Reader , och SharpReader . För de som använder Macintosh, Shrook Mac RSS Newsreader , Pulp Fiction Mac , NetNewsWire Mac och Google Reader Mac är bland gruppen av högsta RSS diskussionsgruppsläsare. Om du önskar en mobil RSS-nyhetsläsare till din mobiltelefon eller handdator kan du överväga Headline Mobil RSS Newsreader eller FreeNews .

Det är alltid en bra idé att läsa användarrecensioner som täcker de senaste ansökan, prova ett par diskussionsgruppsläsare själv. Shareware program har normalt ett 30-dagars provperiod, och många RSS diskussionsgruppsläsare är gratis. Bland de erbjudanden ni säkert hitta en med rätt organisatorisk förmåga, användarvänlighet, kraven på funktionalitet, och personligen tilltalande gränssnitt.

Alternativt websites sådan som Bloglines tillåter registrerade användare att skapa en personlig, icke-offentlig webbsida som är värd sina RSS-flöden. Istället för att installera en RSS-nyhetsläsare, behöver användaren loggar bara in i hans eller hennes Bloglines webbsida för att se uppdaterade länkar och rubriker av det tecknade flöden. Härifrån kan användaren klicka på en rubrik för att gå till själva webbplatsen och läsa uppdaterade materialet i sin helhet. Med ett konto av detta slag kan användaren även välja att behålla en frivillig offentlig blogg sida med inbyggd RSS-funktion. Om så blir bloggen en del av serverns sökbar databas, teoretiskt bidra till att främja den.

Oavsett om webbaserade eller tillämpning-baserad, en RSS-nyhetsläsare kommer att hålla dig à jour med den information du behöver och vill ha som den blir tillgänglig. En RSS-nyhetsläsare är också ett bra verktyg för företagens användning i ett intranät miljö, där fältet reps eller försäljning personal, till exempel, kan meddelas av relevant information som det går sönder. Överallt där tid är pengar, kan denna enkla ansökan vara en värdefull tillgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.