Vad är en Online Call Center?

En i allmänhet syftar på en central plats där ett företag har ett dedikerat team av anställda vars jobb det är att svara på inkommande eller att generera utgående telefonsamtal. Callcenter anställda är ofta i försäljning, telemarketing, kundtjänst, kundservice, eller tekniska befattningar stöd. Ett callcenter kan hantera en stor mängd samtal och traditionellt tänkt som en anläggning med rader av anställda sitter i enskilda kontor och bås, talar i telefon.

En online call center använder sig av funktionen hos en konventionell callcenter samtidigt anställer en virtuell arbetsstyrka som egentligen inte är fysiskt närvarande i en central anläggning. Genom att använda datorer och internet, många företag kan utnyttja anställda att arbeta hemifrån eller från avlägsna platser för att uppfylla många, om inte alla, av de uppgifter som kan hanteras genom en konventionell call center.

I en virtuell call center, samtal som traditionellt behandlas i en central anläggning är nu direkt dirigeras till anställda oavsett var de fysiskt befinner sig. I många fall att det är så smidigt att de ringer på är ofta omedvetna om att de inte ringer en traditionell callcenter och talar till någon som arbetar hemifrån.

En online callcenter ger företag med flera unika fördelar. Den första fördelen är de kostnadsbesparingar att inte behöva bygga upp och upprätthålla en fysisk plats. En annan fördel är att företag inte längre beroende av att anställa personal från bara ett lokalt område. Med en online-call center, kan företag välja och anställa de bästa kandidaterna från ett större geografiskt område.

Många studier har också funnit att arbetstagare i virtuella miljöer är mer produktiva än deras motsvarigheter i ett fysiskt kontor. Dessutom har många företag som använder ett online callcenter har en högre anställd behålla än företag med anställda i traditionella callcenter.

Anställda som arbetar i en online callcenter njuta av unika fördelar och fördelarna med sina egna. Möjligen den största fördelen för många anställda är bekvämligheten med att kunna arbeta hemifrån eller från en annan plats de själva väljer. Förmågan att arbeta hemifrån har också gjort det bekvämt för många att arbeta för en online-call center som en extra inkomstkälla. Nu i stället för att behöva pendla från en fysisk arbetsplats till en annan, online callcenter anställda har helt enkelt gå hem för att kunna arbeta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.