Vad är en Multi-User Dungeon?

ett fleranvändarsystem trevligt eller MUD är ett spel och socialt koncept utvecklades i slutet av 1970-talet, när anslutningen till en gemensam server var möjligt för ett antal personer på samma gång. Det ursprungliga målet för flera användare trevligt var att skapa platser där människor kan utforska Dungeons Dragons tema äventyr tillsammans, och även interagera socialt i utsedda chattrum eller områden. Grupper av spelare varje ansluter från persondatorer vanligtvis via telefon, spelade tillsammans i textbaserade språk, undersöker olika grottor eller områden, nivellering upp tecken, eller med hjälp av enkla kommandon för att utföra åtgärder inom programmet.

De tidigaste fleranvändarsystem trevligt typerna har utvecklats vid universiteten. I synnerhet University of Illinois och University of Essex båda kunde ansluta folk från deras universitet (och utanför dem) för social interaktion. Den första riktiga spelet på dessa system för tidig hette Oubliette, och skapades vid University of Illinois för att deras system. Det var så svårt folk hade att arbeta tillsammans för att lösa ledtrådar och överleva.

Namnet dy eller flera användare trevligt kom ett år senare med ett annat spel som skapats för University of Essex System. Dess uppfinnare, Roy Trubshaw och Richard Bartle krediteras med att uppfinna flera användare trevligt, fast egentligen Oubliette fanns ett år tidigare. Många andra spel har följts, och blev mer komplex. Vissa betonar sociala mer än spel.

En kompensera för flera användare trevligt kallades MOOs eller lera objektorienterat. Många av dessa skapades för att vara mer akademisk karaktär, och klassrum kunde möta på MOOs. Det bör noteras att många också av social karaktär, och saknade spelmiljö, men du kan spela scrabble och andra ordspel på dem om dessa fanns tillgängliga.

Under de kommande tio åren, blev flera användare fängelsehålor mer avancerade, så att spelarna inte bara interagera med den grundläggande "objekt" i dem utan också att ha en del i att skapa nya områden att utforska. Men som Internet brast i att var många textbaserade stilar kasseras, även om det finns ett fåtal fortfarande finns kvar. Istället flyttade personer på grafisk MUD. Detta berodde främst startade av företag datorspel, vilket gjorde att du avstånd kontakt med andra spelare för att spela spel. Nu finns ett urval av online grafiska MUD, ansåg nästa generation av flera användare trevligt.

Logga in på flera användare fängelsehålor eller MOOs kan vara mycket beroendeframkallande. MUD stod också för flera grundutbildningsprogram jagare, eftersom det fanns många elever som tillbringade mycket mer tid att spela på MUD än vad de gjorde studerar. Detsamma gäller för den grafiska flera användare trevligt i dag, i dess många former.

Men en avgörande skillnad finns i många av de nuvarande MUD. Första kan många av dem bara kan nås om du betalar för dem, med antingen ett år eller månadsavgift. För det andra finns det nu grafiska MUD utformade för och speciellt marknadsförs till barn som Disney's Toontown, Pirates of the Caribbean, och Club Penguin. Även om dessa kan nås utan en avgift för att utföra vissa åtgärder, Advanced Access delar av spelet, eller få vissa belöningar, måste du betala för medlemskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.