Vad är en ITIL Practitioner?

ITIL ® utövare är en person som har fullgjort ITIL ® utbildning och certifiering till den andra av tre certifiering nivåer. De kvalifikationer som innehas av en ITIL ® utövare är officiellt känd som ITIL ® Practitioner Certificate in IT Service Management. ITIL ® står för Information Technology Infrastructure Library. Det är ett registrerat varumärke som tillhör Office of Government Commerce (OGC), som ursprungligen utarbetats i Storbritannien och nu utnyttjas av regeringar och företag över hela världen.

ITIL ® utövaren certifiering erhålls vid ITIL ® version 2 (v2). För att få ett v2 ITIL ® intyg på praktiserande nivå, skall den sökande genomgå en stiftelse ITIL ®-examen följd av minst ett av följande tre mellanliggande examina: "Release och kontroll", "Support and Restore" och "Acceptera och Definiera ". Utövaren intyg brukar anses vara ett tecken på att kandidaten har en djup förståelse för en av ITIL ® processerna.

ITIL ® Practitioner-Release och kontroll (IPRC) vägen till certifiering fokuserar på förändringshantering, utgåva förvaltning, och konfigurationsstyrning. Incidenthantering, Service Desk processer och problem förvaltning är i fokus för ITIL ® Practitioner-Support and Restore (IPSR) väg. ITIL ® Practitioner-Acceptera och Define (IPAD) väg fokuserar på följande processer: förvaltning service nivå och ekonomisk förvaltning.

En person som har klarat ett av de tre undersökningar i praktiserande nivå i regel kommer har genomgått en fem kursdag utbildning. Kursen är normalt tillämpas av ett val undersökning med 40 frågor. Den sökande måste besvara 26 av 40 frågor korrekt för att få godkänt betyg.

Var och en av ITIL ® praktiserande undersökningar, då klarade också ger poäng kandidat kredit som kan användas mot nästa nivå av ITIL ® certifiering, ITIL ® Expert inom Service Management. I ITIL ® version 3 (v3), var de tre praktiserande moduler ersätts med nio olika kurser, fyra i "Service Capability" och fem i "Service Lifecycle". Både ITIL ® V2 Practitioner kvalifikationer och det nya "Service Capability" och "Service Lifecycle" kvalifikationer ge vinnarna poäng mot ITIL ® Expert inom Service Management certifiering.

En person som framgångsrikt har uppnått ITIL ® utövare certifiering får anges på ITIL ® vinnaren register som på den officiella hemsidan. Detta register visar berörda parter datum och tillhandahållare av utbildning för framgångsrika kandidater som har valt att vara börsnoterat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.