Vad är en Enterprise Portal?

Ett företag portal är en webbplats som tillåter personalen att få tillgång till ett antal verktyg, program och funktioner. Portalen finns tillgänglig via Internet och normalt har en offentlig och privat närvaro. Det främsta syftet med ett företags portal är att ge personal med skräddarsydda tillgång till information och verktyg som krävs i hans eller hennes ställning. Många företag använder också företaget portalen för att kommunicera med personal, dela dokument, och uppmuntra samarbete.

Det finns flera olika metoder som kan användas för att skapa en företagsportal: Sun ®, Microsoft Sharepoint ® och SAP ® , är bara några av de mest populära programvara. För att stödja denna typ av teknik, måste organisationen att investera betydande resurser i hårdvara att vara värd för en aktiv hemsida, att säkerhetscertifikat bibehålla den privata delen av portalen, och en användare hanteringsverktyg. De kunskaper som krävs för att stödja denna typ av teknik finns ofta i stödåtgärder personal eller specialister hårdvara.

I de flesta organisationer är företaget portalen användas för att visa särskilda funktioner eller information till användaren från ERP (ERP) system. Portalen är helt enkelt dörren för att få tillgång till dessa system. Programmeringen krävs för att göra funktioner tillgängliga via portalen varierar, baserad på tekniken i ERP. Till exempel kan ett SAP ® utvecklare använda antingen Java ® eller ABAP ® för att skapa webbportal funktioner för användarna.

Varje tjänsteman i organisationen är försedd med ett användarnamn och lösenord för åtkomst till portalen. Rollbaserad auktorisation används oftast för att bestämma vilka funktioner han eller hon kan utföra. Till exempel kan alla anställda har automatiskt behörighet att se sin egen lön uttalande, skicka in dokument räkningar, och spela in förfrågningar semester. Baserat på personens ställning i organisationen, kan han eller hon kan också ha tillgång till personal former, lagerhantering, eller ekonomisk information. Alla tillgång förvaltas av samma grupp som kontrollerar tillträde till affärssystemet.

Denna typ av teknik blir allt populärare bland företag som vill erbjuda personalen tillgång till verktyg via Internet, samtidigt som samma kontroller som för närvarande på plats. Ur en utvecklare perspektiv är företaget portalen den perfekta leveransmetod för användare som inte behöver tillgång till ERP på en daglig basis, men är mer tillfälliga användare. Denna funktion öppnar också dörren för analytics instrumentpaneler, mätetal, och andra kommunikationsverktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.