Vad är en Diskdefragmenteraren?

Om datorn verkar vara att köra lite långsammare än normalt, en Diskdefragmenteraren är ett sätt att snabba upp företaget igen. En Diskdefragmenteraren är inte en mirakelkur, men den har befogenhet att ta hand om en del tjat lilla problem, som ibland slinka igenom sprickor. Det är en liten bit av underhåll som kan göra en verklig skillnad.

När datorn lagrar filer, inte sätta dem alla på ett ställe. Oavsett om uppgifterna är en del av operativsystemet, ett program som du just installerat ett program som redan var installerade på datorn, eller en fil du just sparat, sätter på datorn en bit här och en annan bit där. Till datorn, det spelar ingen roll var filerna är fysiskt belägna på hårddisken, så länge det vet var de är, kan man hitta dem.

En Diskdefragmenteraren är ett program som hjälper dator organisera filer mer effektivt. Eftersom filerna flyttas runt, program installeras och avinstalleras, och information till eller tas bort, brister form. Med Diskdefragmenteraren programmet hjälper datorn att omorganisera data så att det blir färre luckor och så att filerna kan nås mer effektivt.

Ett bra sätt att förstå hur en Diskdefragmenteraren fungerar är att tänka sig att data på hårddisken är böcker, och att hårddisken är en bokhylla. Föreställ dig att en hylla är helt fylld med pocketböcker-är detta slag av filer som din Diskdefragmenteraren arrangerar. När tre små filer tas bort, är en pocketbok tas ut för varje. Om dessa filer finns utspridda över hela enheten har du tre små utrymmen där nya data kan lagras.

Tänk dig att din nästa fil är mycket stor, stor som en ordbok. Det finns inget sätt att arkivera passar in i det lilla utrymme som en enda pocketbok. Utan att köra en Diskdefragmenteraren kommer datorn ha för att uttrycka det på en annan hylla, en annan del av hårddisken. Om du kör Diskdefragmenteraren första, glider det alla pocketböcker på hyllan över, vilket lämnar ett stort utrymme i stället för tre små utrymmen. Nu finns det plats för i ordboken, den stora filen.

När dina uppgifter är utspridda på hårddisken har datorn arbeta hårdare letar efter det. Detta kan bromsa varje process. Använda en Diskdefragmenteraren programmet hjälper omorganisera data i ett bättre utnyttjande av rymden. Om det tidigare, kan datorn ha varit tvungen att titta på fyra hyllor för en viss bok, genom att ta bort tomma utrymmet och organisera data, håller Diskdefragmenteraren allt förpackat snyggt på en hylla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.